Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
Naujienos iliustracija 2024 m. balandžio 5 d.

Herberto von Karajano gimtadienis ir geriausi XX a. įrašai „Medici.tv“ duomenų bazėje

1908 m. balandžio 5 d. gimė viena didžiausių legendų muzikos atlikimo istorijoje – dirigentas Herbertas von Karajanas.

Per šešis dešimtmečius trukusią karjerą jis subrandino idėją, koks turėtų būti XX amžiaus dirigentas – stipri ir patraukli asmenybė, turinti drąsių vizijų, gerbianti autentiškumą. Vizionierius, koncertų filmavimo perfekcionistas H. von Karajanas tiesiogiai įsitraukdavo į koncertų įrašų kūrimo, panaudojant įvairias įrašymo technologijas, procesą, buvo pasirengęs priimti naujoves, taip siekė, kad klasikinė muzika klestėtų.

Medici.tv“ duomenų bazėje kviečiame žiūrėti aukščiausios kokybės koncertų vaizdo įrašus su garsiausiais XX a. atlikėjais, kuriems diriguoja H. Von Karajanas. Dokumentiniame filme „Maestro for the Screen“ apie didįjį muziką pasakoja jo artimiausi kolegos: sekretorius, operatorius, orkestro muzikantai, prodiuserius ir net muzikos kritikai, analizavę jo kūrybą. Žiūrėdami filmą keliaukite per skirtingus dirigento karjeros etapus, jam kuriant neįkainojamą vaizdo įrašų palikimą, nuolat ieškant „garso ir vaizdo santuokos“.

Kai kurie iš H. Von Karajano kūrinių iš „Medici.tv“ katalogo išimami balandžio 22 d., todėl nelaukite – atraskite garsiausio austrų dirigento įrašų rinkinį:

Kaip prisijungti prie duomenų bazės „Medici.tv“ ne bibliotekoje

Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos skaitytojams duomenų bazės „Medici.tv“ turinys iš namų pasiekiamas jungiantis per šią nuorodą. Atidarę puslapį, įveskite skaitytojo pažymėjimo numerį ir mėgaukitės aukščiausios kokybės koncertų, filmų, meistriškumo pamokų įrašais.

Primename, kad „Medici.tv“ duomenų bazėje iš viso sukaupta daugiau nei 3000 muzikinių kūrinių vaizdo įrašų ir daugiau nei 1700 dokumentinių filmų, klasikinės muzikos koncertų, operų, baletų ir garsiausių pasaulio muzikų meistriškumo kursų. Be to, per metus tiesiogiai transliuojama daugiau nei 150 įspūdingiausių koncertų iš prestižinių viso pasaulio koncertų salių ir muzikos festivalių (Karnegio salės (Carnegie Hall), Londono karališkosios koncertų salės (London Royal Festival), Berlyno „Konzerthaus“ salės (Konzerthaus Berlin), Verbjė festivalio (Verbier Festival), Liucernos festivalio (Lucerne Festival) ir kt.).