Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
Naujienos iliustracija 2024 m. gegužės 6 d.

Kultūrinės edukacijos sistemos koordinatorės – ACEnet tinklo susitikime Belgijoje

Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos Kultūrinės edukacijos sistemos koordinatorės Rasa Stuglienė ir Jolita Bečienė balandžio pabaigoje lankėsi Antverpeno mieste Belgijoje vykusiame tarptautinio tinklo „Art and Culture Education Network“ (ACEnet) narių susitikime. ACEnet tinklo koordinavimas iki 2025 m. yra patikėtas Lietuvos nacionalinei bibliotekai.

Susitikime 40 dalyvių iš dvidešimties Europos Sąjungos valstybių dalinosi patirtimi kultūros edukacijos praktikų, menininkų ir mokytojų bendradarbiavimo srityse, pristatė savo šalių narių gerąją patirtį. Nacionalinės bibliotekos atstovės kalbėjo apie Kultūrinės edukacijos sistemos ir jos dalies – Kultūros paso – naudą bendrajam ugdymui ir skirtingų mokinių kompetencijų gerinimui.

Svarbiausias renginio tikslas  – vasario viduryje Abu Dabyje (Jungtiniai Arabų Emyratai) priimtų UNESCO kultūrinio ir meninio ugdymo gairių aptarimas, siekiant pritaikyti geriausias praktikas valstybių narių kultūros ir švietimo politikoje. Šios gairės buvo rengiamos beveik dvejus metus, ieškant sutarimo tarp visų pasaulio regionų dėl universaliai svarbių prioritetų ir veiklos krypčių. „Tai bus mūsų moralinis kompasas kelyje link kokybiško, aktualaus, visą gyvenimą trunkančio kultūrinio ir meninio ugdymo realizavimo,“ – gairių tikslą apibendrino UNESCO generalinės direktorės pavaduotoja švietimui Stefania Giannini.

ACEnet yra Europos politikos formuotojų, valstybės tarnautojų ir meno bei kultūrinio švietimo, taip pat kultūrinės edukacijos sričių darbuotojų tinklas. Tinklas siekia tobulinti meninį ir kultūrinį švietimą Europoje, keičiantis informacija, žiniomis, patirtimi ir įkvėpimu bei mokantis vieniems iš kitų.