Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2016 m. liepos 4 d.

Baltijos šalių nacionalinių bibliotekų seminaras „LiLaEst 2016“

Liepos 4–7 dienomis Estijoje vyksta Baltijos šalių nacionalinių bibliotekų seminaras „LiLaEst 2016“. Šiame kas dvejus metus rengiamame seminare dalyvauja apie 40 specialistų iš Lietuvos, Latvijos ir Estijos. Lietuvos nacionalinei Martyno Mažvydo bibliotekai atstovauja generalinio direktoriaus prof. dr. Renaldo Gudausko vadovaujama 14 darbuotojų grupė.

Šių metų seminaro tema – „Kokie pokyčiai laukia nacionalinių bibliotekų kitame dešimtmetyje“. Nacionalinių bibliotekų esamą situaciją apžvelgs ir 2030 metų vizijas pristatys Lietuvos nacionalinės bibliotekos generalinis direktorius prof. dr. Renaldas Gudauskas, Latvijos nacionalinės bibliotekos generalinis direktorius Andris Vilkas ir Estijos nacionalinės bibliotekos generalinė direktorė Janne Andresoo.

Visų nacionalinių bibliotekų atstovai seminare skaitys pranešimus šiomis temomis: „Nacionalinė biblioteka – mokslinė biblioteka: kaip užtikrinti, kad turimos kolekcijos būtų aktualios mokslininkams ir studentams“ ir „Naujų paslaugų plėtros fiziniams vartotojams, bibliotekoms ir kitoms institucijoms galimybės“, vyks diskusijos. Estijos kultūros ministerijos atstovė Ulle Taliharm apžvelgs Estijos naujai priimtą privalomojo egzemplioriaus įstatymą.

„LiLaEst“ seminarai jau nuo 1968 m. paeiliui vyksta vienoje iš trijų Baltijos šalių. Juose stengiamasi išlaikyti seniai gyvuojančias tradicijas, tokias kaip iškilminga atidarymo ceremonija, kai trijų nacionalinių bibliotekų vadovai iškelia valstybines vėliavas ir tradicinę „LiLaEst“ vėliavą, tautiniai šalių vakarai ir visų laukiamos naujų, pirmą kartą renginyje dalyvaujančių narių krikštynos.