Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2016 m. rugsėjo 19 d.

Knygos „Laiškai Elzei“ pristatymas-diskusija

Dar nebuvote naujai duris atvėrusioje Lietuvos nacionalinėje Martyno Mažvydo bibliotekoje? Yra tobula proga. Buvote? Tada tikrai norėsite sugrįžti.

Rugsėjo 19 dieną, pirmadienį, 18.30 val., kviečiame į Unės Kaunaitės trečios knygos „Laiškai Elzei“ pristatymą-diskusiją. Nors knyga skirta paaugliams, ja susidomėjo įvairaus amžiaus skaitytojai. Visi atėjusieji galės susipažinti su knygos autore ir su ja pasikalbėti, stengsimės, kad būtų įdomu ir skaičiusiems, ir tiems, kurie knygos dar neatsivertė.

„Laiškai Elzei“ – tai pasakojimas apie paauglių pasaulį: asmenybės augimą, skleidimąsi, pažeidžiamumą. Du jaunuoliai Gabija ir Šarūnas mokosi toje pačioje aštuntoje klasėje. Šarūno tėvai gyvena užsienyje, jį globoja močiutė. Vaikinas susideda su įtartina kompanija ir įsivelia į pavojingą veiklą. Tokia laisvė vilioja, tačiau kelia klausimų… Gabija, daug bendraujanti su klasėje populiariu Šarūnu, tenori nesijausti vieniša, tad stengiasi neišsiskirti. Tačiau jai vis dažniau tenka rinktis tarp to, kaip elgtis norėtų ji pati, ir to, ką renkasi visi kiti. Vieną dieną jie abu ima rašyti laiškus Elzei ir jų gyvenimas netikėtai ima keistis.

„Laiškai Elzei“ – antroji jaunos rašytojos Unės Kaunaitės knyga paaugliams. Pirmoji – „Sudie, rytojau“ (2011) – buvo įtraukta į „Metų knygos“ rinkimus. U. Kaunaitė taip pat yra išleidusi romaną suaugusiesiems „Žmonės iš Alkapės“ (2015).

Įėjimas atviras visiems – laukiame jūsų!