Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2016 m. rugsėjo 16 d.

Nacionalinėje bibliotekoje – apie turizmo plėtrą

Lietuvos nacionalinė Martyno Mažvydo biblioteka tampa kalbų apie aktualiausias šalies problemas centru. Rugsėjo 15 d. Lietuvos Respublikos ūkio ministerijos iniciatyva posėdį bibliotekoje surengė Turizmo taryba. Prasminga, kad optimistinės kalbos apie sparčiai gerėjančią situaciją skambėjo tarp atnaujintų Nacionalinės bibliotekos, kuri neabejotinai tampa ne tik Lietuvos piliečių lankytina vieta, sienų.

Susirinkusiems turizmo srities vadovams apie Nacionalinę biblioteką kultūros turizmo kontekste kalbėjo generalinis direktorius prof. dr. Renaldas Gudauskas. Pažymėtina, kad Lietuvos nacionalinė Martyno Mažvydo biblioteka ketina teikti projektinę paraišką, kuria siekiama viešojoje internetinėje erdvėje parengti individualaus ir grupinio turizmo kultūrinius-istorinius maršrutus. Šio projekto partnerėmis gali tapti Baltarusijos nacionalinė biblioteka Minske ir Gardino biblioteka. Tai būtų iš tiesų prasmingas darbas – skaitmeninta Lietuvos e. paveldo medžiaga padėtų plėtoti turizmą, populiarintų šalį, skatintų ekonominę pažangą ir artimesnį žmonių iš skirtingų šalių bendravimą.

Pasibaigus posėdžiui, Turizmo tarybos nariams buvo surengta ekskursija po atnaujintą Nacionalinę biblioteką – svečiai pasidžiaugė naujomis mūsų kultūrinės veiklos galimybėmis.