Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2016 m. rugsėjo 19 d.

Susitikimas su „Misijos Sibiras’16“ dalyviais

2 savaitės;

5 000 kilometrų;

daugiau nei 1 hektaras kapinių ploto;

dešimtys lietuviškų kryžių;

beveik 1 tona medienos;

9 maumedžio kryžiai, iškilę amžinojo įšalo žemėje;

16 jaunų žmonių ir 1 istorija.

Apie ekspediciją „Misija Sibiras’16“ galima kalbėti skaičiais, bet dar svarbiau kalbėti išskirtinėmis patirtimis ir jausmais, ten išgyventais. „Misija Sibiras“ susitikimus pradeda didžiuoju pristatymu Vilniuje, Lietuvos nacionalinėje Martyno Mažvydo bibliotekoje.

2016 metų ekspedicijos dalyviai vyko į Igarką, esančią už poliarinio rato, čia tremties metais buvo palaidota daugiau nei 560 lietuvių. Tai – didžiausios lietuvių kapinės Sibire. Dvi savaites trukusioje ekspedicijoje komanda tvarkė Igarkos kapinių teritoriją, atstatė senus kryžius ir iškėlė naujų, lietuviškos kryždirbystės tradicijas atspindinčių kryžių.

Laukiame visų, kuriems negana istorijos, miegančios vadovėliuose, kuriems norisi gyvo pašnekovo, tikrų įspūdžių ir įsimintinų nuotykių. Visa tai išgirsite iš pačių dalyvių lūpų, galėsite užduoti dominančius klausimus. Renginį ves Karolis Žemaitis, „Misija Sibiras’16“ dalyvis. Sveikinimo žodį tars Nacionalinės bibliotekos Informacijos išteklių departamento direktorė Jolita Steponaitienė.

Susitikime rugsėjo 20 d. 18:00 val. Nacionalinėje bibliotekoje (Gedimino pr. 51, Vilnius), Konferencijų salėje (V a.).

Laukiame jūsų – tik kartu galime išsaugoti istoriją gyvą!