Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2016 m. rugsėjo 27 d.

Naujas MKL sezonas: nauji partneriai ir tobulesnės taisyklės

Rugsėjo 27 d. restauruotoje Lietuvos nacionalinėje Martyno Mažvydo bibliotekoje buvo pristatytas naujas Lietuvos moksleivių krepšinio lygos (MKL) „Perlas“ sezonas. Naujiems partneriams padedant jis bus organizuojamas pagal tobulesnes taisykles.

„Simboliška, kad naujienas ir patobulinimus pristatome atnaujintoje ir patobulintoje bibliotekoje. Šį sezoną ypač daug dėmesio kreipsime į jaunesnius žaidėjus, jų tobulėjimą. Juk kuo anksčiau padedami krepšinio pagrindai, juo daugiau laiko jaunas žaidėjas turi tobulėti“, – sakė Lietuvos krepšinio federacijos prezidentas Arvydas Sabonis.

Nacionalinės bibliotekos generalinis direktorius prof. dr. Renaldas Gudauskas taip pat pabrėžė MKL sezono pradžios simboliškumą.

„Sveikiname su nauja pradžia! Nacionalinė biblioteka atvira įvairiausioms veikloms, kurios galėtų vykti bibliotekoje. Naujų partnerių padedami, prisidedame prie jaunų žmonių ugdymo ir laisvalaikio užimtumo“, – sakė prof. dr. R. Gudauskas.

Ateinančio sezono naujoves pristatė MKL „Perlas“ direktorius Martynas Račkauskas.

„Pagrindinė naujovė yra ta, kad bus rungtyniaujama pagal patobulintas taisykles, visose jaunesnėse nei šešiolikmečių grupėse. Ypatingas dėmesys skiriamas pačių jauniausių žaidėjų „Pirmojo iššūkio“ čempionatams, kuriuose rungtyniauja 12 metų ir jaunesni krepšininkai“, – nurodė M. Račkauskas.

Sėkminga MKL veikla džiaugėsi UAB „Olifėja“, kuriai priklauso prekių ženklas „Perlas“, generalinio direktoriaus pavaduotojas Donatas Kazlauskas.

„Džiaugiamės bendradarbiavimu. Ši lyga yra labai svarbi Lietuvos krepšiniui ir apskritai sportui. Čia atsiranda būsimi rinktinės žaidėjai“, – kalbėjo D. Kazlauskas.

Ir mergaičių, ir berniukų čempionatuose bus griežtai prižiūrima, kad nebūtų taikoma zoninė gynyba. Šiam tikslui buvo įvesta 3 sekundžių taisyklė ginantis. Siekiant gerinti jaunų žaidėjų individualų meistriškumą uždrausta statyti užtvaras, taip pat apribota galimybė taikyti pagalbą ginantis. Šie visi pakeitimai buvo išsamiai išnagrinėti Lietuvos krepšinio federacijos meistriškumo komisijoje ir bendruomenėje, pristatyti teisėjams.

Toliau bus įgyvendinami jau pasiteisinę projektai, tokie kaip čempionato iki 12 metų (U12) „Top 16“ komandų turnyras ir MKL Žvaigždžių diena. Ir toliau bus stengiamasi gerinti finalinių turnyrų kokybę, siekiama, kad jie būtų lengviau prieinami žiūrovams.

Dar viena MKL naujovė – lygos partneriu tapo tarptautinis prekybos tinklas „Lidl“, jo ženklas atsidurs ant visų MKL žaidėjų uniformų.

„Esame Lietuvos prekybos rinkos naujokas, – šiemet pradėjome prekybos veiklą ir iki šiol šalyje atidarėme 21 „Lidl“ parduotuvę. Mums svarbu ne tik siūlyti šalies pirkėjams geriausią kainos ir kokybės santykį. Esame draugiškas kaimynas ir žinome, kad krepšinis – lietuvių itin mėgstama sporto šaka, – sakė Radostinas Roussevas-Peine, UAB „Lidl Lietuva“ generalinis direktorius. – Patys esame dar tik savo kelio pradžioje ir puikiai suprantame, kad pradedantiesiems itin svarbi parama ir pagalba. Be to, populiariname sveiką mitybą ir sveiką gyvenseną. Nuo šiol tai darome ne tik prekiaudami šviežiais ir sveikatai palankiais maisto produktais, bet ir remdami Lietuvos moksleivių krepšinio lygą. Didžiuojamės galėdami bendradarbiauti su būsimomis Lietuvos ir pasaulio krepšinio žvaigždėmis.“

Per MKL sezono atidarymą buvo pagerbtos Lietuvos jaunimo rinktinės, iškovojusios medalius pasaulio ir Europos čempionatuose: vaikinų iki 17 metų (U17, III vieta pasaulio čempionate), vaikinų iki 16 metų (U16, II vieta Europos čempionate), vaikinų iki 20 metų  (U20, II vieta Europos čempionate), merginų iki 20 metų (U20, II  vieta Europos B lygos čempionate).

Taip pat apdovanotos geriausios Lietuvos krepšinio mokyklos, reitinguotos pagal specialią sistemą. Geriausia merginų krepšinio kalve pripažinta Vilniaus krepšinio mokykla, o vaikinų – A. Sabonio krepšinio centras Kaune.