Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2016 m. spalio 12 d.

Atvira paskaita-susitikimas su Eugenijumi Skerstonu „XIX amžiaus moterų išvaizdos kultūra“

„Moterų ir vyrų išvaizdos madai, kaip vienai iš gyvensenos raiškos formų, nėra būdingas nei tęstinumas, nei tolygus vystymasis, bet turime pripažinti, kad įspūdingiausios praeitų laikų aprangos ypatybės vis prisimenamos ir moderni mada vėl bando panaudoti jas savo reikmėms. Tai viena iš priežasčių sugrįžti prie šiuolaikinės mados ištakų.“ (Eugenijus Skerstonas)

Kviečiame jus į pokalbį apie stilių, madą ir spalvingą jos istoriją. Šis susitikimas su viešųjų paskaitų lektoriumi, docentu socialinių mokslų daktaru Eugenijumi Skerstonu skirtas Lietuvoje retai nagrinėjamai temai, neatsiejamai nuo moters grožio ir elegantiškumo kriterijų, aptarti. Išskirtinių albumų apie interjerus ir mados psichologiją autorius supažindins klausytojus su moteriško kostiumo kompozicijos raida, papasakos apie XIX a. puošimosi tendencijas ir madas, siedamas jas su Lietuva.

Paskaitoje bus demonstruojamos iliustracijos, tapybos darbai, portretai ir fotografo Vido Černiausko nuotraukos, atskleidžiančios esminius aptariamo laikotarpio stilistinius puošimosi ypatumus. Klausytojams bus suteikta proga pasigrožėti ne tik drabužių, bet ir papuošalų, aksesuarų pavyzdžiais, išgirsti pastabas apie įdomias istorines aplinkybes, susijusias su garsiomis prieštaringo laikotarpio asmenybėmis.
Renginys skirtas Tarptautinei kostiumų dienai paminėti.

Paskaita-susitikimas vyks spalio 13 d. 18 val. Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos (Gedimino pr. 51, Vilnius) V a. erdvėje. Numatoma renginio trukmė – 1 val. Organizatorius – Nacionalinės bibliotekos Paslaugų departamento Muzikos ir vizualiųjų menų skyrius.

Įėjimas atviras.