Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2016 m. spalio 21 d.

Šiuolaikinis jaunimas švenčia laisvę

Kaip prasmingai paminėti Konstitucijos dieną, dieną, kai Lietuvos piliečiai referendumu 1992 m. spalio 25 d. pritarė Lietuvos Respublikos Konstitucijai? Ateiti į Lietuvos nacionalinę Martyno Mažvydo biblioteką, kurioje rengiama filmo „Misija: Baltijos kelias“ peržiūra.

Šiemet mokyklą baigę keturi pilietiški jaunuoliai senu sovietiniu žiguliuku vasarą leidosi į dešimt dienų kelionę per Estiją, Latviją ir Lietuvą nusprendę savaip paminėti 1989 m. rugpjūčio 23 d. – istorinį gyva žmonių grandine nusitęsusį Baltijos kelią, apie kurį jie žino tik iš artimųjų pasakojimų ir knygų. Kelionės metu sutiktus žmones jaunuoliai ragino prisiminti tą pabaltijiečių vienybės kovojant dėl trijų Baltijos sesių nepriklausomybės akciją ir prašė pasirašyti ant anuo metu populiaraus automobilio kėbulo.

Kaip keliautojams sekėsi, ir galima pamatyti filme „Misija: Baltijos kelias“, kuris bus demonstruojamas spalio 24 d. 18 val. Nacionalinės bibliotekos Konferencijų salėje (V a.). Po peržiūros galima bus padiskutuoti su filmo kūrėjais.

Renginio organizatoriai – projektas „Konstitucijos dienos 2016“ (KoDi‘16). Tai – kiekvienais metais Vilniaus universiteto Studentų atstovybės Teisės fakultete (VU SA TF) organizuojamas nekomercinis renginys, kuriuo siekiama atkreipti visuomenės dėmesį į pagrindinio šalies įstatymo – Konstitucijos – reikšmę.

Renginys nemokamas.

Daugiau informacijos apie „Misija: Baltijos kelias“ rasite http://baltijoskelias.lt

Apie projektą „Konstitucijos dienos 2016“ (KoDi‘16) skaitykite http://konstitucijosdienos.lt