Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2016 m. spalio 25 d.

Atnaujinama Nacionalinės bibliotekos ir Lietuvos Respublikos Seimo kanceliarijos sutartis

Spalio 25 d. Lietuvos nacionalinėje Martyno Mažvydo bibliotekoje lankėsi Lietuvos Respublikos Seimo kanclerė Daiva Raudonienė ir su Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos generaliniu direktoriumi prof. dr. Renaldu Gudausku aptarė naujos sutarties su Seimo kanceliarija projektą.

Naujojoje sutartyje numatoma plėtoti analitines, informacines ir bibliografines paslaugas, teikiamas Seimo nariams, jų patarėjams, Seimo komitetų ir komisijų nariams, bendradarbiauti puoselėjant Lietuvos parlamentarizmo, valstybės atkūrimo tradicijas ir vertybes, populiarinant ir aktualinant valstybės istorijos ir kultūros paveldą, įgyvendinant pilietinio švietimo, parlamentinių tradicijų puoselėjimo, informacijos apie parlamentarizmą ir valstybingumo raidą sklaidos programas.

Susitikimo metu aptartos galimybės gyventojams per bibliotekas susipažinti su Seimo leidiniais, edukacinėmis ir pilietinio ugdymo programomis ir įsitraukti į valstybės problemų sprendimą. Nuo 2017 m. elektroniniu formatu pradėjus leisti Lietuvos Respublikos Seimo stenogramas, sutarta dėl šio leidinio licencijavimo sąlygų bei platinimo per Lietuvos viešąsias bibliotekas.

1991 m. lapkričio 20 d. Lietuvos Respublikos Aukščiausiosios Tarybos Prezidiumo nutarimu Nr. I-2008 „Dėl Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos funkcijų išplėtimo“ bibliotekai kartu su nacionalinės bibliotekos funkcijomis pavesta vykdyti ir parlamentinės bibliotekos funkciją. Jau pasirašyti bendradarbiavimo su Lietuvos Respublikos Prezidentūros kanceliarija ir Vyriausybės kanceliarija susitarimai.