Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2016 m. spalio 28 d.

Muzikos ir poezijos vakaras ieškantiems turinio

Tamsūs vakarai šaukiasi šviesos iš vidaus. Kviečiame jus į renginį, skirtą nepailstantiems ieškoti įdomios, kokybiškos muzikos ir stiprių tekstų. Savo kūryba dalysis dainų autorė ir atlikėja Ieva Prūsaitė, smuikininkė Dainora Aleksaitė, muzikos grupės „Pramanai“ vokalistas, gitaristas, dainų autorius Mykolas Jokubauskas ir du poetai – Nerijus Cibulskas ir Mantas Balakauskas.

I. Prūsaitė – dainų autorė ir atlikėja. Kūryba jai – trapi sąvoka: „Ima ir ateina laikas ką nors sukurti, tada – tuo pasidalyti.“ Ieva groja akustine gitara. Kartu su grupe per kelerius muzikavimo metus dalyvavo įvairiuose didžiausiuose meno ir muzikos festivaliuose Lietuvoje: „Akacijų alėja“, „Tai – aš“, „Saulėtosios naktys“, „Purpurinis vakaras“, „Zagare Fringe Festival“ ir kt. 

D. Aleksaitė, buvusi grupės „Mankur“ smuikininkė ir altininkė, šiuo metu Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje studijuoja muzikos kompoziciją.

M. Jokubauskas – dainų autorius ir atlikėjas (vokalas, akustinė, elektrinė, bosinė gitara, lūpinė armonikėlė, klavišiniai), grupės „Pramanai“ vokalistas, gitaristas ir dainų autorius. Rašyti dainas nusprendė 2005 m., 2014 m. įkūrė lietuviško roko grupę „Pramanai“. Šiandien Mykolas yra parašęs daugiau kaip 40 dainų, jungiančių įvairius muzikos stilius (bliuzas, džiazas, fankas, pop-, pank-, folkmuzika, indie, kantri, rokas), kurių tekstuose atsispindi jauno žmogaus patirtis ir filosofija.

N. Cibulskas – poetas, šaltą vasario pabaigos dieną gimęs tarp Vilniaus ir Kauno. „Iki šiol mąstau ir dažnai kartojuosi, kad gimtas miestas yra eilėraštis, kurio niekada neparašysiu. Bet mėginu, rašau kitus tekstus. Jie yra mažesni ar didesni miestai, turintys ir tęsiantys savarankiškus gyvenimus. Rašau, nes įdomu juos apgyvendinti“, – sako poetas.  Nerijus – 2012 m. „Pirmosios knygos“ konkurso laureatas, tąsyk skaitytojams pristatęs pirmąją poezijos knygą „Nutrinami“. Neseniai pasirodė ir antroji jo poezijos knyga „Archeologija“.

M. Balakauskas – jaunosios kartos lietuvių poetas. Nors poezijos skaitytojai autorių seniai įsidėmėję iš publikacijų kultūros spaudoje, almanachuose ir skaitymų viešuosiuose renginiuose, tačiau tik šiemet išleista pirmoji jo eilėraščių knyga „Roma“.

Renginys vyks spalio 28 d. 19 val. Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos (Gedimino pr. 51, Vilnius) V a. meno erdvėje. Numatoma renginio trukmė – 1,5 val. Organizatorius – Nacionalinės bibliotekos Paslaugų departamento Muzikos ir vizualiųjų menų skyrius.

Įėjimas atviras – laukiame jūsų.