Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2016 m. spalio 31 d.

Nacionalinėje bibliotekoje pristatyta „Virtuvės mitų griovėjų“ knyga

Lietuvos nacionalinėje Martyno Mažvydo bibliotekoje buvo pristatyta unikali tarptautinį pripažinimą gavusi „Virtuvės mitų griovėjų“ (VMG) knyga „99 places of taste in the Baltics“, kurioje pateikiami reportažai iš 99 skaniausių vietų – geriausių ir įdomiausių Baltijos šalių restoranų, barų ir kavinių. Rengdama šią knygą, VMG komanda visus metus keliavo po šias šalis ir rinko dėmesio vertas vietas.

Kadangi šiemet „Virtuvės mitų griovėjai“ švenčia savo 5 metų jubiliejų, knygos pristatymas surengtas kartu su trečius metus vykstančiu VMG kulinarinių apdovanojimų renginiu, kuris jau išaugo iki tarptautinio.

Kūrybingi „Virtuvės mitų griovėjai“ pirmą kartą Lietuvoje desertams gaminti panaudojo 3D spausdintuvą. Tai buvo savotiška knygos materializacija, pateikta dinamiškos parodos, kurioje buvo galima išvysti išskirtines su renginio tematika susijusias Lietuvos, Latvijos, Estijos vietas, formatu.

Nacionalinė biblioteka spalio 31-osios vakarą pavirto magijos ir gurmaniškų valgių vieta. Vakaro svečiams pasiūlyta laiko mašina pakeliauti po penkerius VMG veiklos metus.