Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2016 m. lapkričio 21 d.

Diskusija „Metų knygos rinkimai 2016: ar eisime balsuoti?“

Kviečiame į diskusiją apie akcijos „Metų knygos rinkimai 2016“ vaidmenį, ypatybes ir knygų atrankos kriterijus. Aptarsime ir tai, kaip mokytojams ir bibliotekininkams pavyksta sudominti vaikus lietuvių autorių kūryba, kokia šiuo tikslu organizuojama veikla.

Ši diskusija – tai antrasis ciklo „Pokalbiai apie vaikų literatūrą“ renginys, skirtas šiuo metu vykstantiems „Metų knygos rinkimams“ aktualizuoti ir aptarti. Jame atkreipsime dėmesį į akcijos reikšmę vaikų ir jaunimo literatūrai – skaitomiausių knygų vaikams penketuką, vėl pavojingai sumažėjusį knygų paaugliams skaičių, mokyklų ir bibliotekų vaidmenį skatinant vaikus skaityti. Apie šiuos ir daugybę kitų aktualių klausimų kalbės:

  • Ona Bacvinkienė, Vilniaus Abraomo Kulviečio klasikinės gimnazijos pradinių klasių mokytoja;
  • Violeta Juodelienė, tos pačios gimnazijos vyresniųjų klasių mokytoja;
  • Renata Lipskienė, Vilniaus miesto savivaldybės centrinės bibliotekos filialo „Saulutė“ vyriausioji bibliotekininkė;
  • Danguolė Šakavičiūtė, vaikų literatūros specialistė ir kritikė;
  • Eglė Baliutavičiūtė, Nacionalinės bibliotekos Vaikų ir jaunimo literatūros departamento Tyrimų ir sklaidos skyriaus vyriausioji tyrėja.

Renginį moderuos doc. dr. Kęstutis Urba.

Ateikite pasiklausyti ir drauge padiskutuoti. Laukiame visų, besidominčių vaikų literatūra, dirbančių vaikų literatūros srityje, bibliotekose, mokyklose ir leidyklose. Nenusiminkite, jei atvykti negalite – diskusija bus filmuojama, o vaizdo įrašas atsidurs Nacionalinės bibliotekos „Youtube“ kanale.

Renginys vyks lapkričio 22 d. 18 val. Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos (Gedimino pr. 51, Vilnius) III a. bendradarbiavimo erdvėje. Numatoma renginio trukmė – iki 2 val. Renginių ciklo organizatoriai – Nacionalinės bibliotekos Vaikų ir jaunimo literatūros departamentas ir Tarptautinės vaikų ir jaunimo literatūros asociacijos (angl. International Board on Books for Young People, IBBY) Lietuvos skyrius. Įėjimas atviras.