Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2016 m. lapkričio 30 d.

Susitikimas su ukrainiečių rašytoju Andrejumi Kurkovu

Gruodžio 1 d. 16 val. Lietuvos nacionalinėje Martyno Mažvydo bibliotekoje (Gedimino pr. 51), III a. erdvėje prie vitražo, vyks susitikimas su garsiu Ukrainos rašytoju Andrejumi Kurkovu. Autorius pristatys naujausią savo romaną „Šengeno istorija“, pasakojantį apie Europą ir lietuvius joje. Knygoje daug dėmesio skiriama lietuviškoms tradicijoms, subtiliai atskleidžiami lietuviško charakterio ypatumai. Romano veiksmas vyksta Lietuvoje, Prancūzijoje ir Anglijoje. Pasak A. Kurkovo: „Pro pakeltus Šengeno šlagbaumus tūkstančiai lietuvių išvyko sutirpti bendrame Europos kultūros buljone.“

A. Kurkovas – daugiausia į užsienio kalbas verčiamas šiuolaikinis Ukrainos rašytojas, daugiau nei 20-ies knygų, scenarijų autorius, žurnalistas. Jo knygos išverstos į 36 pasaulio kalbas, tarp jų ir lietuvių: 2002 m. išleistas autoriaus romanas „Iškyla ant ledo. Pašalinio mirtis“, o praėjusiais metais pasirodė dar du A. Kurkovo kūriniai – „Maidano dienoraštis“ ir romanas „Bikfordo pasaulis“.

Už dvišalių ryšių su Lietuva puoselėjimą A. Kurkovą Lietuvos Respublikos užsienio reikalų ministerija apdovanojo „Lietuvos tūkstantmečio žvaigžde“.

Renginį moderuos ambasadorius Algirdas Kumža.