Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2016 m. lapkričio 30 d.

Knygos „Miglų slėnio Fėjų burtai“ pristatymas

Lėlių kūrėjos Editos Lei knygų vaikams serija apie Miglų slėnį – tai pasakojimai apie fėjas, nykštukus, elfus ir šalia jų įsikūrusius žmones. Serija iš kitų mažiesiems skaitytojams skirtų knygų išsiskiria ypatingomis iliustracijomis – ryškiomis spalvingomis rankų darbo lėlių nuotraukomis, leidžiančiomis pajusti slėpiningą Miglų slėnio nuotaiką.

Dideliame mieste gyvenanti šeima gauna palikimą – seną namą Miglų slėnyje. Miesto žmonėms, pratusiems prie prabangos ir patogumų, tai tampa tikru iššūkiu. Nerimą kelia ir tai, kad šią vietą dažnai gaubia keista migla. Todėl mama dukrai Lėjai ir jos broliui uždraudžia kelti koją už kiemo vartų. Tačiau vieną dieną Lėja susipažįsta su keistu gyvūnu ir sužino Miglų slėnio paslaptis. Apie tai mums papasakojo pirmoji serijos knyga. Antrojoje serijos knygoje „Miglų slėnio Fėjų burtai“ sužinosime, kam galima ryžtis, siekiant savo svajonės. Vasara baigiasi ir šeima turi kraustytis iš senojo Miglų kaimo namo atgal į miestą. Tokiu mamos sprendimu nesidžiaugia nei tėtis, nei Lėja su broliu. Netikėtai rastas žemėlapis pakeičia viską...

Neišduosime per daug. Užtat pakviesime į antrosios E. Lei knygos „Miglų slėnio fėjų burtai“ pristatymą.

Susirinkusiems fėjų pasaulio gerbėjams knygos kūrėjai papasakos, kaip vyko nuotraukomis iliustruotos knygos paruošiamieji darbai, autorė E. Lei atskleis kelias fėjų gyvenimo užkulisių paslaptis, o tada vaikus pakviesime į stebuklingas kūrybines fėjų dirbtuves. Čia jie galės susikurti vieną iš knygos personažų: arbatos, meilės, svajonių, kvepalų arba veidrodžių fėją, Vorūną ar Ugą, taip pat išsirinkti ir išbandyti jiems patinkančius kvepalų fėjos kvepalus.

Sekite renginio naujienas „Facebook“ paskyroje ›

Fėjos jūsų lauks gruodžio 3 d. 13 val. Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos (Gedimino pr. 51, Vilnius) Vaikų ir jaunimo literatūros skaitykloje. Numatoma renginio trukmė – 1,5 val. Organizatoriai – Nacionalinės bibliotekos Vaikų ir jaunimo literatūros departamentas ir leidykla „Tikra knyga“. Įėjimas atviras.

Taigi, kam galima ryžtis, siekiant svajonės?