Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2016 m. gruodžio 7 d.

Užmegzti ryšiai su Rusijos nacionaline biblioteka

Lapkričio 30–gruodžio 2 dienomis Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos generalinis direktorius dalyvavo V Sankt Peterburgo tarptautiniame kultūros forume. Sekcijoje „Literatūra ir skaitymas“ prof. dr. Renaldas Gudauskas skaitė pranešimą „Nacionalinės bibliotekos: lyderystė skaitmeninių kompetencijų ir sprendimų srityje“ („National libraries: Leadership in Digital Competences and Solutions“).

Tarptautinio kultūros forumo metu surengta daugiau kaip 270 renginių 92 miesto vietose. Ekspertai iš viso pasaulio nagrinėjo klausimus, susijusius su istorinio ir kultūrinio paveldo saugojimu, tarptautiniu humanitarinio bendradarbiavimo stiprinimu plėtojant šiuolaikinį meną, architektūrą, muziejus, pramonę, švietimą ir turizmą.

Forumo veikla buvo suskirstyta į 14 sekcijų. Be minėtos „Literatūros ir skaitymo“, skaityti pranešimai „Muziejų ir parodų projektų“, „Tautodailės ir nematerialaus kultūros paveldo“, „Kultūros paveldo išsaugojimo“, „Švietimo“, „Kūrybinių industrijų ir urbanistikos“ ir kitose sekcijose.

Vizito Sankt Peterburge metu prof. dr. R. Gudauskas pasirašė bendradarbiavimo sutartį su Rusijos nacionaline biblioteka. Šia sutartimi bibliotekos siekia inicijuoti bendrus tyrimus, leidybos, kultūros bei kitus projektus, kuriais būtų prisidedama prie informacinės ir kultūrinės aplinkos plėtros abiejose šalyse. Šalys sieks bendradarbiauti kultūros paveldo objektų skaitmeninimo srityje, vykdyti bendrus abiejų bibliotekų fondų mokslinių tyrimų projektus.