Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2016 m. gruodžio 9 d.

Pažintis su ankstyvąja roko muzika

Kviečiame jau į trečią atvirą paskaitą, kurioje tęsime pokalbį apie pasaulinę roko muziką. Šį sykį apžvelgsime vieną įdomiausių ir spalvingiausių laikotarpių (apie 1965–1970 m.), davusių pradžią ypatingam roko muzikos kūrybiškumui.

Susitikę kalbėsimės apie Jungtinių Amerikos Valstijų kultūrinę ir socialinę aplinką, kurioje formavosi novatoriška ir bekompromisė roko muzika, aptarsime tiek bitnikų literatūros, tiek avangardinio džiazo, eksperimentinės ir Rytų muzikos įtaką ankstyvajam rokui bei vis garsiau skambančių grupių ir charizmatiškų atlikėjų poveikį VII dešimtmečio vizualiesiems menams, visuomeniniams judėjimams ir Vakarų kultūrai apskritai.

Pasakojimą iliustruosime muzikos įrašų ištraukomis, JAV ankstyvojo roko koncertų plakatais. Susitikimą ves Nacionalinės bibliotekos Paslaugų departamento Muzikos ir vizualiųjų menų skyriaus kultūrinės veiklos vadybininkas Vytautas Vilimas.

Renginys vyks gruodžio 12 d. 18 val. Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos (Gedimino pr. 51, Vilnius) meno erdvėje (V a.). Numatoma renginio trukmė – 2 val. Organizatorius – Nacionalinės bibliotekos Paslaugų departamento Muzikos ir vizualiųjų menų skyrius. Įėjimas atviras.

Užsukite – čia rasite ne tik žinių, bet ir bendraminčių.