Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2016 m. gruodžio 14 d.

Nacionalinėje bibliotekoje – inovatyviausių mokytojų apdovanojimai

Gruodžio 14 d. 17.30 val. Lietuvos nacionalinėje Martyno Mažvydo bibliotekoje bus apdovanojami inovatyviausi šalies mokytojai.

Lietuvoje puikių mokytojų ir mokyklų vadovų netrūksta. Renginio „Inovatyviausių mokytojų apdovanojimai“ organizatoriai per mėnesį gavo daugiau nei 200 paraiškų iš visos Lietuvos. Iš viso buvo pateikta 180 mokytojų ir 43 direktorių paraiškų iš daugiau nei 100 šalies mokyklų. Nugalėtojai paaiškės per iškilmingus apdovanojimus, kurie vyks jau šį trečiadienį modernioje ir naujai restauruotoje Lietuvos nacionalinėje bibliotekoje.

Inovatyviausio mokytojo vardas, remiantis pedagoginio profesionalumo, pedagoginės lyderystės, nuolatinio mokymosi ir technologijų taikymo ugdymo procese kriterijais, bus suteikiamas 6 pagrindinėse nominacijose. Kiekvienoje iš nominacijų ekspertų komisija atrinko geriausiųjų trejetukus, o galutiniai laimėtojai kiekvienoje kategorijoje paaiškės apdovanojimų metu. Nominacijų laimėtojams bus įteikiami apdovanojimai – piniginis prizas, simbolinės statulėlės ir kelionė į tarptautinę švietimo konferenciją.

Taip pat šiais metais įsteigtos ir 4 papildomos nominacijos, skirtos tarptautiškiausiai mokyklai, metų mokyklos vadovui, neformaliam STEAM (gamtos, technologijų, inžinerijos, matematikos ir kūrybiškumo ugdymo centrų) teikėjui ir lrytas.lt skaitytojų išrinktam mokytojui.

Pagrindiniai atrankos kriterijai buvo orientuoti į šiuolaikiniam ugdymui kylančius iššūkius, skatinant rinktis tokius pedagoginės veiklos modelius, kurie geriausiai gali juos įveikti. Renkant inovatyviausius mokytojus buvo kreipiamas dėmesys į jų pedagoginį profesionalumą, taikomus ugdymo metodus bei darbą su vaikais ir tėvais. Ne ką mažiau svarbi dalis – pedagoginė lyderystė, t. y. mokytojo aktyvumas už klasės ribų, organizuojant papildomą veiklą, dirbant ekspertinį darbą, padedant kitiems kolegoms. Šiuolaikinis pedagogas taip pat nesuvokiamas be XXI a. būtinų kompetencijų – nuolatinio tobulėjimo ir mokymosi bei technologijų naudojimo ugdymo procese.

Daugiau informacijos galima rasti interneto svetainėje www.mokytojuapdovanojimai.lt 

Įėjimas su kvietimais.