Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2016 m. gruodžio 15 d.

Nacionalinės bibliotekos vadovui įteikta 2016 m. Kultūros ministerijos premija

Gruodžio 15 d. įteiktos beveik dvi dešimtys Kultūros ministerijos premijos, skirtos kūrėjams ir kultūros veikėjams už nuopelnus kultūrinės edukacijos, valstybinės kalbos ir raštijos, bibliotekininkystės, kultūrinės, mokslinės ir projektinės veiklos, tradicijų sklaidos, fotografijos, meno vertybių restauravimo ir kitose srityse.

„Tikram kultūros ir meno žmogui save įvertinti yra labai sunku, nes jis stengiasi būti kiek atokiau, nekonkuruoti su kitais, nesiekia įvertinimų, jis tiesiog dirba kūrybinį darbą, kuris dažnai būna nepastebėtas ir neįvertintas. Man ypač džiugu, kad pradėdama dirbti kultūros ministre galiu pasveikinti kultūros ir meno šviesos nešėjus“, – sveikindama laureatus sakė kultūros ministrė Liana Ruokytė-Jonsson.

Tarp apdovanotųjų – Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos generalinis direktorius prof. dr. Renaldas Gudauskas. Kultūros ministrė L. Ruokytė-Jonsson padėkojo R. Gudauskui už bibliotekininkystės, bibliografijos, knygotyros mokslinius tyrinėjimus bei praktinę veiklą bibliotekose ir įteikė premiją bei diplomą. Šiam apdovanojimui Nacionalinės bibliotekos generalinį direktorių atrinko Lietuvos bibliotekų tarybos ekspertai.