Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2016 m. gruodžio 16 d.

Knygos „Meškių istorijos. Svajonių sodas“ pristatymas

Kviečiame į Evelinos Daciūtės ir Rasos Kaper naujausios knygos „Meškių istorijos. Svajonių sodas“ pristatymą. Ketvirtoji bendra kūrybinio dueto knyga vėl perkelia į Didžiąją girią, kur gyvena meškiai. Jiems, kaip ir vaikams, nutinka daug įvairių dalykų, jie pilni skirtingų svajonių.

„Auginant savo atžalas, susitinkant su vaikais darželiuose, mokyklose ar kūrybinėse dirbtuvėse, siužetai gimsta tarsi savaime“, – sako serijos „Meškių istorijos“ rašytoja Evelina Daciūtė. Specialiai į pristatymą iš Olandijos atskrendanti knygos iliustruotoja Rasa Kaper prisipažino iš pradžių neketinusi atvykti, bet kuo labiau artėjo pristatymo laikas, tuo dažniau jos neapleido mintis, kad neištvers neatvažiavusi. „Gyvenant toliau nuo Lietuvos, labai trūksta gyvo bendravimo su skaitytojais, tad jau rankoje spaudžiu bilietą ir nekantriai laukiu kelionės“, – džiaugėsi Rasa.

Knygos pristatymą papildys žiemos baltumo dirbtuvės, kuriose bus kuriami smagūs meškiški dalykėliai.

Renginys vyks gruodžio 17 d. 13 val. Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos (Gedimino pr. 51, Vilnius) Vaikų ir jaunimo literatūros skaitykloje. Numatoma renginio trukmė – 1,5 val. Organizatoriai – Nacionalinės bibliotekos Vaikų ir jaunimo literatūros departamento Kultūrinės edukacijos skyrius ir leidykla „Tikra knyga“. Įėjimas atviras.

Meškių pristatymasi facebook