Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2017 m. sausio 20 d.

Susitikimas su Giedre Kazlauskaite

Kviečiame į susitikimą su poete, literatūros kritike, „Šiaurės Atėnų“ redaktore Giedre Kazlauskaite, kuriame bus pristatyta jos poezijos knyga „Singerstraum“, dalyvaujanti „Metų knygos“ rinkimuose.

G. Kazlauskaitė yra išleidusi apsakymų knygą „Sudie, mokykla“ (2001) ir du poezijos rinkinius – „Heterų dainos“ (2008) ir „Meninos“ (2014), už kūrybą pelniusi ne vieną reikšmingą apdovanojimą. Trečiojoje poezijos knygoje „Singerstraum“ autorė atsiriboja nuo dvasingo giedojimo ir skambių žodžių, pasikliauja konkrečių patirčių, būsenų bei vaizdų perėjimu į poezijos kalbą ir sukuria ypatingą tikrumo įspūdį.

„Giedrės Kazlauskaitės eilėraščių rinkinys „Singerstraum“ – aukščiausios meninės vertės išpažintinė poezija. Tai asmeniškas, emocingas, bet drauge ir santūrus, neretai – autoironiškas kalbėjimas. Rinkinio pavadinime užšifruota ir siuvamosios mašinos „Singer“ monotoniška daina, ir aliuzija į Franzo Liszto „Liebestraum“ – romantiškąsias meilės svajas fortepijonui. Kitaip tariant, „Singerstraum“ dėmesinga vidine ausimi girdima ir užrašoma kasdienybės muzika. Poetės meistrystę atskleidžia gebėjimas suvaldyti kalbą, atsisakyti joje patetikos, sausų abstrakcijų, klišių. Tačiau svarbiausias išpažintinės poezijos elementas – išskirtinę biografiją turinti drąsi ir gyva asmenybė. G. Kazlauskaitė neabejotinai tokia ir yra, tokie ir jos eilėraščiai – gyvi, tikri, prasmingi.“ (Virginija Cibarauskė).

Susitikimas vyks sausio 24 d. 18 val. Lietuvos nacionalinės bibliotekos (Gedimino pr. 51, Vilnius) Konferencijų salėje (V a.). Renginį ves literatūros kritikė Virginija Cibarauskė. Organizatorė – Nacionalinė biblioteka.

Įėjimas laisvas.