Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2017 m. sausio 31 d.

Technologinė kūrybos revoliucija filme „PressPausePlay“

„Tai keičia viską. Ši industrija mirusi. Dar niekada nebuvo geresnio laiko būti menininku.“ (Seth Godin)

Didysis minimų pokyčių variklis – paskutiniais dešimtmečiais vykstanti skaitmeninė revoliucija, kūrybos ir kūrėjų pasauliui atvėrusi neribotas galimybes. Nagrinėdami šią temą, švedų režisieriai Davidas Dworsky ir Victoras Köhleris sukūrė dokumentinį filmą „PressPausePlay“. Jame svarstoma, ar demokratizuota kultūra talentus skandina ar, atvirkščiai, padeda jiems kurti kokybiškesnį meną. Tai – filmas apie kūrėjų viltį, baimes ir skaitmeninę kultūrą. Filme išvysime žymių skaitmeninės eros pasaulio kūrėjų Moby, Ólafuro Arnaldso, Robyno Carlssono, prodiuserės Lenos Dunham ir daugelio kitų kultūros ir meno sričių atstovų diskusijas.

Atverdami duris į filmo „PressPausePlay“ peržiūrą, kviečiame susipažinti su šiandienės kūrybos aktualijomis ir iššūkiais.

Peržiūra vyks sausio 31 d. 18 val. Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos (Gedimino pr. 51, Vilnius) kino salėje, V a. Numatoma renginio trukmė – 2 val. Organizatorė – Nacionalinė biblioteka. Filmas demonstruojamas anglų kalba.

Dalyvių skaičius ribotas, todėl kviečiame registruotis el. paštu Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį..