Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2017 m. vasario 1 d.

Bibliotekoje svečiavosi JAV ambasados atstovės

Dalykiniai susitikimai su įvairias tarptautinio bendradarbiavimo sritis kuruojančiais Jungtinių Amerikos Valstijų ambasados darbuotojais tęsiasi. Lietuvos nacionalinėje Martyno Mažvydo bibliotekoje lankėsi  JAV ambasados švietimo programų specialistė Rasa Baukuvienė ir „Alumni“ projektų koordinatorė Inga Sidrys.

Susitikimo metu Nacionalinės bibliotekos generalinis direktorius prof. dr. Renaldas Gudauskas ir JAV ambasados atstovės aptarė institucijų tarpusavio bendradarbiavimo su Jungtinėmis Amerikos Valstijomis galimybes. Ypač buvo akcentuotas JAV Kongreso bibliotekos vaidmuo ir sukaupta patirtis informacinės analitikos ir didžiųjų duomenų valdymo srityje. Taip pat buvo aptartos tarptautinių ekspertų mainų programos ir galimas Nacionalinės bibliotekos dalyvavimas jose.

Svečiai susipažino su Nacionalinės bibliotekos veikla, teikiamomis paslaugomis, atsinaujinusiomis bibliotekos erdvėmis ir išreiškė norą dėl tolesnio bendradarbiavimo rengiant įvairias parodas, susitikimus su knygų autoriais, organizuojant renginius.