Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2017 m. vasario 3 d.

Pirmasis naujai išrinktos Lietuvos bibliotekininkų draugijos tarybos posėdis

Vasario 2 dieną Lietuvos nacionalinėje Martyno Mažvydo bibliotekoje įvyko pirmasis naujai išrinktos, jau dešimtosios, Lietuvos bibliotekininkų draugijos (LBD) tarybos posėdis.

Susitikimo pradžioje sveikinimo žodį tardamas Nacionalinės bibliotekos direktorius prof. dr. Renaldas Gudauskas pasidžiaugė, kad Lietuvos bibliotekininkų draugija „sugrįžo“ į Nacionalinę biblioteką. Jis pasveikino naują LBD pirmininkę, Nacionalinės bibliotekos Informacijos išteklių departamento direktorę Jolitą Steponaitienę ir pareiškė viltį, kad Nacionalinė biblioteka kartu su Lietuvos bibliotekininkų draugija ir toliau glaudžiai bendradarbiaus įgyvendindamos strategiškai svarbius tikslus ir uždavinius.

Pirmame LBD tarybos posėdyje buvo išrinkti LBD pirmininko pavaduotojai: Vilniaus miesto centrinės bibliotekos direktoriaus pavaduotoja Simona Žilienė išrinkta LBD pirmininko pavaduotoja strategijos, atstovavimo klausimais, Kauno miesto Vinco Kudirkos viešosios bibliotekos direktorė Nomeda Domeikienė – viešųjų bibliotekų klausimams, Vilniaus universiteto bibliotekos Informacijos paslaugų centro vedėja Elona Varnauskienė – švietimo sistemos bibliotekų klausimams. Taip pat buvo patvirtinta ir naujoji LBD sekretorė, ja tapo Nacionalinės bibliotekos Dokumentinio paveldo tyrimų departamento Retų knygų ir rankraščių skyriaus vyriausioji metodininkė Diana Norkūnienė.

Tarybos posėdyje vienbalsiai pritarta Lietuvos bibliotekininkų draugijos, Lietuvos mokslinių bibliotekų asociacijos, Apskričių viešųjų bibliotekų asociacijos ir Savivaldybių viešųjų bibliotekų asociacijos bendradarbiavimo sutarties pasirašymui. Toks bendradarbiavimas, tarybos narių nuomone, yra itin reikšmingas ir svarbus siekiat bendrų tikslų bei atstovaujant visoms Lietuvos bibliotekoms.

Tarybos nariai aptarė informacijos apie LBD ir LBD tarybos veiklą platesnės sklaidos, glaudesnio bendradarbiavimo su LBD skyrių pirmininkais galimybes ir Švietimo ministerijos pavaldumui priklausančių bibliotekų darbuotojų atlyginimų klausimą.