Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2017 m. vasario 7 d.

Muzikinė popietė „Paprasti maži dalykai“

Dažnas mūsų vaikosi Didžiosios Laimės, užuot išmokęs atrasti mažų kasdienių stebuklų džiaugsmą. Kviečiame pasiklausyti pasakojimo apie dviejų skirtingų žmonių laimės paieškas, lydimas dainų iš Jungtinių Amerikos Valstijų ir Didžiosios Britanijos miuziklų repertuaro. Esame tikri, kad muzikinėse vakaro istorijose rasite bent dalelę savosios laimės atspindžių.

Lietuvos publikai mažiau žinomi, didžiosiose scenose retai atliekami miuziklai jūsų laukia neatsitiktinai: norime dovanoti naujų potyrių, supažindinti su negirdėtais kūriniais, nustebinti. Užsukite – žadame jums jaukią, ilsinančią sekmadienio popietę. Smalsiesiems pateikiame kelias užuominas apie koncerto repertuarą:

  • „Simple Little Things“ iš miuziklo „110 in the Shade“ (žodžiai Tomo Joneso, muzika Harvey Schmidto);
  • „Everybody Says Don‘t“ iš miuziklo „Anyone Can Whistle“ (žodžiai ir muzika Stepheno Sondheimo);
  • „Broadway Boogie Woogie“ iš miuziklo „A Class Act“ (žodžiai ir muzika Edwardo Klebano);
  • „Patterns“ iš miuziklo „Closer Than Ever“ (žodžiai Davido Shire, muzika Richardo Maltby Jr.).

Kūrinius dovanos dvi puikios atlikėjos – Justė Sakalytė ir Monika Valkūnaitė. 

J. Sakalytė – dainininkė, saksofonininkė muzikos kūrėja, Vytauto Didžiojo universiteto Muzikos akademijos Džiazo katedros vedėja ir dėstytoja. Baigusi Lietuvos muzikos ir teatro akademiją išvyko į Nyderlandus, kur praleido dvejus metus koncertuodama su muzikais iš viso pasaulio, muzikuodama festivaliuose ir kituose renginiuose, be to, tęsė intensyvias muzikos studijas. Justė – daugelio Lietuvos muzikos festivalių dalyvė, konkursų laureatė, bendradarbiavo projektuose su Bonnie Tyler ir Kauno miesto simfoniniu orkestru, atlikėjais Rūta Ščiogolevaite ir Donatu Montvydu, grupėmis „Skamp“, „Pelenai“. 2014 m. J. Sakalytė drauge su kanklininke Ingrida Spalinskaite-Kuriene subūrė grupę „Šalutinis efektas“ ir jau trečius metus koncertuoja tiek Lietuvoje, tiek už jos ribų.

M. Valkūnaitė – aktorė, dainininkė ir saksofonininkė iš Vilniaus. 2001 m. įstojo į džiazinio saksofono specialybę Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje, 2007 m. išvyko tęsti studijų į Agostino Steffani Castelfranco Veneto konservatoriją Italijoje. Gyvendama šioje šalyje Monika susidomėjo teatru ir miuziklais. Po kelerių metų ji įstojo į muzikinio teatro magistrantūrą Londone, kur dirbo ir studijavo 2013–2016 metais. M. Valkūnaitės sceninė patirtis labai įvairi – nuo džiazo ansamblių ir bigbendų iki kabaretų ir teatro spektaklių. Šiomis dienomis Monika džiaugiasi grįžusi į Lietuvą ir nekantrauja dalytis tarptautinėje scenoje įgyta patirtimi.

Laukiame jūsų vasario 12 d. 15 val. Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos (Gedimino pr. 51, Vilnius) V a. Muzikavimo salėje. Numatoma renginio trukmė – 1 val. Organizatorė – Nacionalinė biblioteka. Įėjimas laisvas.