Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2017 m. vasario 20 d.

Susitikimas su Stasiu Eidrigevičiumi

Kviečiame į susitikimą su tarptautinį pripažinimą pelniusiu dailininku, Lietuvos nacionalinės kultūros ir meno premijos laureatu Stasiu Eidrigevičiumi, kurio knyga „Giedanti gaidžio galva“ dalyvauja „Metų knygos“ rinkimuose.

Tarmiškai parašyta poema „Giedanti gaidžio galva“ – antroji dailininko knyga. Tai savotiškas himnas tėviškei ir vaikystės metams. Greta pateikiama jos perraša bendrine lietuvių kalba. Knyga iliustruota autoriaus piešiniais, fotografijomis ir archyvine medžiaga.

„Kaip sapne, vaizdai iškyla ryškūs, nesusiję, tačiau iš jų susidaro dingusios kaimiškos Lietuvos paveikslas, kuriame be hierarchijos sugyvena visi mūsų iš senelių girdėti, skaityti ar, kas gimęs pirmojoje XX a. pusėje, dar patirti dalykai. Taip pat mitai, kasdienybės detalės, kurios šiandien, jaučiantis ir Europos dalimi, siurrealistiškai ir moderniai sukimba į visiškai nieko bendra su provincialia agrarine kultūra neturinčią visumą. Net ir Panevėžio apylinkių kaimo tarmė tampa vienu iš fantasmagoriško regėjimo dėmenų. Autorius savo vaikystę stebi tarsi „sėdėdamas būdelėj / Už kūtės / Tartum kunigas klausykloj / Laukdamas išpažintojų...“ Svarbiausias išpažintojas yra jis pats.“ (Giedra Radvilavičiūtė)

Susitikimas vyks vasario 21 d. 18 val. Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos (Gedimino pr. 51, Vilnius) Konferencijų salėje (V a.). Renginį ves poetas, eseistas ir literatūros kritikas Rimantas Kmita. Organizatorė – Nacionalinė biblioteka.

Įėjimas laisvas.