Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2017 m. kovo 14 d.

„Bibliotheca Baltica“ valdybos susitikimas Strasbūre

Kovo 9–10 dienomis Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos generalinis direktorius, „Bibliotheca Baltica“ prezidentas prof. dr. Renaldas Gudauskas dalyvavo Prancūzijoje vykusiame Baltijos jūros regiono valstybių bibliotekų asociacijos „Bibliotheca Baltica“ valdybos posėdyje, kuris surengtas Strasbūro universiteto bibliotekoje. Jo metu buvo pristatytas Švedijos instituto projektas – „Baltijos jūros regiono valstybių bendradarbiavimas archyvų, bibliotekų ir muziejų sektoriaus informacijos vadybos srityje“ (angl. Baltic Sea Cooperation for Information Management within ALM Sector)“, kuriame dalyvauja Baltijos šalių nacionalinės bibliotekos, archyvai, muziejai, mokslo ekspertai ir valdžios institucijos.

Buvo aptartas 2016 metais Rygoje vykęs „Bibliotheca Baltica“ simpoziumas ir 2018 metais Vokietijoje, Rostoko mieste, vyksiantis analogiškas renginys, jo koncepcija, organizaciniai ir turinio klausimai. Daug dėmesio skirta asociacijos „Bibliotheca Baltica“ vystymuisi, narystės plėtrai ir veiklos strategijai.

Renginio metu vyko darbiniai susitikimai su Strasbūro universiteto bibliotekos vadovybe ir mokslininkais. Pristatyti universiteto bibliotekos vykdomi tyrimai, susiję su Baltijos valstybių bibliotekininkystės, bibliografijos ir knygotyros veikla.

Su Strasbūro universiteto bibliotekos direktoriumi Alainu Colas buvo aptartos tolesnės Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos ir Strasbūro universiteto bibliotekos bendradarbiavimo galimybės, ateityje tikimasi tarp bibliotekų pasirašyti tarpinstitucinio bendradarbiavimo sutartis.