Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2017 m. kovo 20 d.

Susitikimas su ansambliu „Rugiaveidė ir šeima“ ir muzikinio albumo pristatymas

„Muzika – puikus emocinio ryšio laidininkas. Nesvarbu, ar tai klasikinė, ar pramoginė, ar liaudies muzika, džiazas ar kitas žanras, svarbiausia, kad muzikavimas šeimoje taptų tradicija. Tai ne tik skatina artimesnį bendravimą, bet kartais žmogui nutiesia ir muziko kelią. Svarbu, kad toks muzikavimas taptų šeimos turtu – taip, kaip Italijoje, Vokietijoje ar Austrijoje, kur tradicijos perduodamos iš kartos į kartą tarsi didžiausios brangenybės“, – tai – Vilniaus Balio Dvariono dešimtmetės muzikos mokyklos direktorės Laimutės Užkuraitienės žodžiai.

Puikus šeiminio muzikavimo pavyzdys – Steponavičių šeima, dar žinoma „Rugiaveidės ir šeimos“ vardu. Ansamblio siela – Daiva Urbanavičiūtė-Steponavičienė, archeologė, humanitarinių mokslų daktarė, folkloro ir postfolkloro atlikėja, geriau žinoma kaip Rugiaveidė.

Muzikinę karjerą pradėjusi prieš dvidešimtmetį, Rugiaveidė pasirinko akustinį skambesį ir į šią veiklą įtraukė visą šeimą: vyrą Saulių, profesionalų vokalistą, puikiai grojantį gitara, vaikus Liną ir Ramunę. Taip ji tapo kamerine atlikėja, jaukiai ir šiltai perteikiančia senovines liaudies dainas ir dainuojamąją poeziją. Atlikėja rengia koncertus, yra išleidusi keletą albumų: „Supkit, meskit...“ (1996 m.), „Anksti rytą kėliau“ (1997 m.), „Aš pas savo giminėlę“ (1999 m.), „Pūtė vėjas ąžuolą“ (2003 m.), „Kalėdų rytą“ (2006 m.) ir „Rugiaveidė: 20 metų drauge“ (2016 m.). Naujausias albumas išleistas kartu su šeimos nariais sceninio jubiliejaus proga.

Kviečiame pažvelgti į šeiminį muzikavimą iš arčiau ir atvykti į susitikimą su ansambliu „Rugiaveidė ir šeima“. Vakare klausysimės postfolkloro ir autorinės kūrybos, bus pristatytas naujausias albumas „Rugiaveidė: 20 metų drauge“. Jūsų lauks Rugiaveidė – Daiva (vokalas), Saulius (vokalas, gitara, bandža), Linas (vokalas, smuikas, dambrelis, perkusija) ir Ramunė (vokalas, išilginė fleita, perkusija).

Renginys vyks kovo 21 d. 18 val. Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos (Gedimino pr. 51, Vilnius) meno erdvėje (V a.). Numatoma renginio trukmė – 1,5 val. Organizatorė – Nacionalinė biblioteka. Įėjimas laisvas.