Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2017 m. kovo 24 d.

Paskaitų ciklas „Mano profesija“ kviečia į susitikimą su režisieriumi Rimu Driežiu

Minėdama Tarptautinę teatro dieną, Lietuvos nacionalinė Martyno Mažvydo biblioteka kviečia į susitikimą su Vilniaus teatro „Lėlė“ režisieriumi ir dailininku Rimu Driežiu. Tai antrasis kultūros srities profesionalų paskaitų ciklo „Mano profesija“ renginys, kuriame lėlių teatro atstovas, save vadinantis tiesiog lėlininku, atskleis nematomus savo profesijos užkulisius.

Rimas Driežis šiuo metu yra vienas aktyviausių lėlių teatro menininkų: stato spektaklius, konsultuoja ir padeda kitiems rasti savo vietą lėlių teatre, tyrinėja lėlių teatro reiškinius, rašo straipsnius. Nuo 2007 m. dirba prie Vilniaus teatro „Lėlė“ veikiančiame Gyvajame lėlių muziejuje. Režisavo ir apipavidalino spektaklių Lietuvos televizijoje, Vilniaus teatre „Lėlė“, Kauno valstybiniame lėlių teatre ir kituose teatruose, režisavo radijo spektaklių.

Renginyje taip pat bus pristatyta šiuo metu bibliotekoje eksponuojama paroda „Lėlės ir plakatai iš Gyvojo lėlių muziejaus“, joje galima apžiūrėti „Lėlės“ teatro skirtingų dešimtmečių „aktorius“, dekoracijas, spektaklių afišas ir knygas, pagal kurias buvo pastatyti spektakliai.

Susitikimas vyks kovo 27 d. 11 val. Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos (Gedimino pr. 51, Vilnius) Vaikų ir jaunimo literatūros departamento renginių erdvėje (I a.). Numatoma renginio trukmė – 1,5 val. Organizatoriai – Nacionalinė biblioteka. Įėjimas laisvas.

Daugiau apie renginio svečią skaitykite čia ›