Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2017 m. balandžio 7 d.

Pokalbis su dr. L. Briedžiu kvietė pažinti ir suprasti Vilnių

Balandžio 6 d. vakare Lietuvos nacionalinėje Martyno Mažvydo bibliotekoje rinkosi užsienio šalių svečiai ir visi, norėjusieji susipažinti su kultūros geografu dr. Laimonu Briedžiu ir jo garsiąja knyga apie sostinę „Vilnius. City of Strangers“ („Vilnius – savas ir svetimas“). Renginį vedė Užsienio reikalų ministerijos Informacijos ir viešųjų ryšių departamento direktorius, ambasadorius Rytis Paulauskas, organizavo Lietuvos Respublikos užsienio reikalų ministerija.

Dr. L. Briedžiui Vilnius yra gimtasis miestas. Jis yra kelių knygų, esė ir straipsnių apie daugiakalbę literatūrą, pasaulinę diasporą ir išsisklaidžiusią Vilniaus atmintį autorius. Jo pripažinta knyga „Vilnius. City of Strangers“ yra tarptautinės reikšmės negrožinės literatūros apie Lietuvą kūrinys. 2017 m. knyga išversta ir į vokiečių kalbą. Dr. L. Briedis apsigynė daktaro disertaciją Kanados Britų Kolumbijos universitete (Kanadoje), dėstė daugelyje Europos ir Šiaurės Amerikos akademinių institucijų, dažnai dalyvauja įvairiuose tarptautiniuose renginiuose, minimas žiniasklaidoje.

Pokalbių vakare buvo dalijamasi mintimis apie Vilnių, renginio dalyviai kviesti geriau pažinti mūsų miestą. Tai buvo proga susitikti, paskaityti, įsiklausyti ir įsivaizduoti Vilnių kaip savo ir svetimo sąveikos tašką, kraštą, kurio vietos istorija gali nuvesti ir į užsienio šalis.

Daugiau renginio nuotraukų rasite Nacionalinės bibliotekos „Facebook“ paskyroje ›