Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2017 m. balandžio 6 d.

Tarptautinio projekto „Apheleia“ seminaras Portugalijoje

Kovo 29 – balandžio 8 dienomis Portugalijoje, Masauno (Macao) mieste vyko projekto „Apheleia“, kuris finansuojamas pagal Europos Sąjungos „Erasmus+“ programą, intensyvus seminaras – „Education, training and communication in cultural management of landscapes”.

Jame dalyvavo apie 70 mokslininkų, ekspertų, viešojo sektoriaus atstovų ir mokslinių tyrėjų-studentų daugiau kaip iš 10 Europos šalių. Pagrindinė šių metų seminaro tema tiesiogiai susijusi su sritimi, kurioje akademinės bendruomenės indėlis yra plačiai pripažintas: bendravimas, mokymasis ir neformalusis švietimas, o tai tiesiogiai susiję su žmogaus elgsenos formavimu, kolektyviniu tapatumu ir sociokultūriniu atsparumu.

Seminare Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos generalinis direktorius prof. dr. Renaldas Gudauskas skaitė pranešimus „Communication, education and training: understanding the challenges for sustainability“ ir „Europeanna, libraries and the new course of the Humanities“. Taip pat buvo atsakingas už studentų-jaunųjų mokslininkų rašto darbų vertinimus, moderavo sesiją „Workshop on the keywords for sustainability“.

Projektas „Apheleia“ glaudžiai bendradarbiauja su UNESCO organizacija. Šių metų seminaras buvo svarbus besiruošiant tarptautinei konferencijai „World Humanities Conference“, kuri vyks rugpjūčio mėnesį Belgijoje.

Dalyvavimas šiame projekte prisideda stiprinant tarptautinį Lietuvos nacionalinės bibliotekos vaidmenį strateginiuose tarptautinių organizacijų projektuose. Vizito metu taip pat buvo aptarti Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos tolesni uždaviniai įgyvendinant viso projekto strateginę komunikaciją.

Strategine partneryste paremto projekto „Apheleia“ tikslas – susisteminti tvarias priemones, skatinančias tinkamą integralios kultūros plėtrą, siekiant darnaus vystymosi vietos ir pasaulio mastu.

Nuoroda į projekto tinklalapį www.apheleiaproject.org.