Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2017 m. balandžio 19 d.

Nacionalinės bibliotekos Kūrybos erdvės atvertos visuomenei

Balandžio 14 d. Lietuvos nacionalinėje Martyno Mažvydo bibliotekoje įvyko iškilminga Kūrybos erdvių atidarymo ceremonija. Šią dieną Nacionalinės bibliotekos svečiai turėjo galimybę iš arti susipažinti su naujai atsiveriančiu kūrybinių industrijų šimtalapiu, pakvipusiu pačiame sostinės centre. Jį sudaro profesionaliai įrengta Garso įrašų studija, naujutėlaitė Kino salė, atvira Meno erdvė, muzikuojančių poreikiams pritaikyta Muzikavimo erdvė ir moderni Muzikos ir vizualiųjų menų skaitykla.

Susirinkusius lankytojus ir kitus garbius svečius pasveikino Nacionalinės bibliotekos generalinis direktorius prof. dr. Renaldas Gudauskas, Lietuvos Respublikos Seimo Kultūros komiteto narys Vytautas Kernagis, Nacionalinės kūrybinių ir kultūrinių industrijų asociacijos valdybos pirmininkas Kęstutis Drazdauskas ir Lietuvos kino režisierė, aktorė, pedagogė prof. dr. Janina Lapinskaitė.

Renginyje dalyvavo ir kompozitorius Gintaras Sodeika, sukūręs Nacionalinei bibliotekai dedikuotą kūrinį „Muzika bibliotekai“. Pianistas prof. Petras Geniušas ir muzikantas, kompozitorius, saksofonininkas Liudas Mockūnas oficialią ceremonijos dalį palydėjo šios kompozitoriaus dedikacijos fragmentu.

Vėliau renginio svečiai kviesti aktyviai dalyvauti įvairiuose susitikimuose. Kino salėje vyko filmo „Kažkas atsitiko“ peržiūra ir diskusija su filmo režisieriumi Artūru Pozdniakovu, Muzikavimo erdvėje koncertavo atmosferinės muzikos kūrėja „Tamsaulė“, o Meno erdvėje nagingų lankytojų laukė kūrybinės dirbtuvės „Gyvybės medis“.

Kūrybos erdvės – tai vieta, kurioje galima ne tik skaityti knygas ar darbuotis, bet ir repetuoti su bičiuliais, įsirašyti savo kūrybą, žiūrėti filmus, pasinerti į meno ir muzikos literatūrą, susirasti širdžiai mielo kūrinio natas, išsirinkti patikusią vinilinę plokštelę ir jos klausytis, pažinti meną ir įvairius Lietuvos ar užsienio kūrėjus. Platesnės informacijos apie Kūrybos erdves rasite čia ›

Kviečiame apsilankyti!

Daugiau renginio akimirkų rasite čia ›