Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2017 m. gegužės 8 d.

Gegužės 10 d.: diskusija „Žiniasklaida Lietuvoje ir pasaulyje: misija bei populiarumas“

Lietuvių profesionalų tinklas „Global Lithuanian Leaders“ (GLL), bendradarbiaudamas su verslo teisės advokatų kontora TRINITI, Lietuvos nacionaline Martyno Mažvydo biblioteka ir portalu Lrt.lt, tęsia diskusijų ciklą šalies raidai ir gyvenimo aplinkai svarbiomis temomis. Kviečiame į aštuntą šio sezono diskusiją tema „Žiniasklaida Lietuvoje ir pasaulyje: misija bei populiarumas“.

Diskutuos:

  • dr. Nerijus Maliukevičius, Vilniaus universiteto Tarptautinių santykių ir politikos mokslų instituto dėstytojas, mokslo darbuotojas, kurio interesų sritys – žiniasklaida, politiniai konfliktai, informacinis karas;
  • Rolandas Barysas – dienraščio „Verslo žinios“ vyriausiasis redaktorius;
  • Dovydas Pancerovas – 15min.lt tyrimų žurnalistas, publicistas;
  • Vladimiras Laučius – Lrt.lt portalo vyriausiasis redaktorius.

Diskusijoje bus ieškoma atsakymų į šiuos klausimus: kur brėžiama riba tarp visuomenės nuomonės atspindėjimo ir nuomonės formavimo, kokie yra objektyvios nepriklausomos žiniasklaidos požymiai, kaip žiniasklaida lemia šalies įvaizdį pačių piliečių akyse, ar žiniasklaida gali prisidėti prie reformų ir pozityvių šalies pokyčių, kokį vaidmenį žiniasklaida suvaidino atspindėdama pastaruosius pasaulio įvykius, tokius, kaip „Brexitas“, JAV rinkimai ir pan.? Ir net bus mėginama išgvildenti amžinąjį klausimą, kas pirmiau – višta ar kiaušinis, t. y. ar Lietuvos žiniasklaida rašo tai, ką nori skaityti visuomenė, ar aktyviai formuoja visuomenės pasirinkimus?

Konkrečių išvadų link ves diskusijos moderatorius Linas Sabaliauskas, verslo teisės advokatų kontoros TRINITI vadovaujantysis partneris.

Jūsų lauks įdomūs pašnekovai, kurie pasidalys aktualiomis mintimis ir įžvalgomis. Kviečiame prisijungti!

Diskusiją kaip visuomet tiesiogiai transliuos Lrt.lt  http://www.lrt.lt/projektai/lietuva_kubu/

Sekite renginio naujienas „Facebook“ paskyroje ›.

Trumpai apie renginį

Data

gegužės 10 d.

Laikas

18 val.

Trukmė

2 val.

Vieta

Bendradarbystės erdvė, III a.

Organizatoriai

Lietuvių profesionalų tinklas „Global Lithuanian Leaders“, verslo teisės advokatų kontora TRINITI, Nacionalinė biblioteka, portalas Lrt.lt

Įėjimas

laisvas