Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2017 m. gegužės 15 d.

Gegužės 18 d.: festivalis „Druskomanija“ pristato Jungtinio Lietuvos ir Liuksemburgo ansamblio koncertą

33-asis tarptautinis Lietuvos kompozitorių sąjungos organizuojamas šiuolaikinės muzikos festivalis „Druskomanija“ šiemet vyksta gegužės 13–21 d. Vilniuje, Druskininkuose ir Liškiavoje. Kaip ir kasmet festivalio programa žada numalšinti šviežios muzikos alkį, siūlydama klausytojams daugybę jaunųjų Lietuvos ir užsienio kūrėjų kompozicijų.

Lietuvos nacionalinėje Martyno Mažvydo bibliotekoje Lietuvos ir Liuksemburgo ansambliai atliks abiejų šalių kompozitorių kūrinius. Kartu tęsiama tradicija į festivaliui (ir ne tik) parašytų kūrinių atlikimą įtraukti užsienio muzikantus ir kolektyvus. Šio festivalio atlikėjai: Kristupas Gikas (fleita), Max Mausen (klarnetas), Sabine Weyer (fortepijonas), Cathy Heidt (smuikas), Monika Kiknadzė (altas),  Arnas Kmieliauskas (violončelė). Skambės kompozitorių Andriaus Maslekovo, Niko Bohnenbergerio, Raimondos Žiūkaitės, Tatsianos Zalenko kūriniai.

Šis koncertas, kurį festivalis organizuoja kartu su Lietuvos ir Liuksemburgo muzikos informacijos centrais, pradeda šių dviejų institucijų bendradarbiavimą, kurio tikslas – keistis muzika, idėjomis ir kultūra, ir ketina šį bendradarbiavimą plėtoti ateityje.

Jungtinio Lietuvos ir Liuksemburgo ansamblio koncerto programa:
Andrius Maslekovas Brush Strokes
Nik Bohnenberger Impulses et factures
Raimonda Žiūkaitė Cathedral
Tatsiana Zalenko Belarusian Spots 

„Druskomanija“ yra seniausias šiuolaikinės muzikos festivalis Lietuvoje, turintis unikalią istorinę vertę ir sukuriantis ypatingą nišą jaunųjų kūrėjų raiškai. Šį kasmetinį naujosios muzikos renginį organizuoja tiesiogiai ar neoficialiai su Lietuvos kompozitorių sąjungos Jaunimo sekcija susiję asmenys.

Sekite renginio naujienas „Facebook“ paskyroje ›

Trumpai apie renginį

Data gegužės 18 d.
Laikas 19 val.
Trukmė 2 val.
Vieta prie vitražo
Įėjimas laisvas