Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2017 m. gegužės 10 d.

Išvažiuojamasis Seimo Kultūros komiteto posėdis Nacionalinėje bibliotekoje

Gegužės 10 d. Lietuvos Respublikos Seimo Kultūros komiteto nariai apsilankė Nacionalinėje bibliotekoje. Tai buvo pirmas išvažiuojamasis Kultūros komiteto posėdis, kuriame Nacionalinės bibliotekos generalinis direktorius prof. dr. Renaldas Gudauskas pristatė bibliotekos rekonstrukcijos istoriją, atnaujintą jos veiklos modelį, strategines bibliotekos veiklos ir plėtros kryptis, siekiant naujosios bibliotekos vizijos – tapti integralia valstybės informacijos politikos, kultūros, švietimo, mokslo, ekonomikos pažangos dalimi.

„Esame įsikūrę Seimo kaimynystėje, tačiau ne tik. Daugiau kaip ketvirtį amžiaus mūsų biblioteka Lietuvos Respublikos Aukščiausiosios Tarybos-Atkuriamojo Seimo Prezidiumo nutarimu drauge su Nacionalinės bibliotekos funkcijomis vykdo ir parlamentinės bibliotekos funkciją. Todėl dalykinis bendravimas su Seimo, ypač su Seimo Kultūros komiteto, nariais, yra integrali mūsų veiklos dalis“, – kalbėjo bibliotekos vadovas.

Prof. dr. R. Gudauskas Seimo komiteto nariams pristatė dabar svarstomus investicinius projektus „Modernaus elektroninio turinio išsaugojimas ir sklaida“, „Virtualios elektroninio paveldo sistemos modernizavimas“, „Gyventojų skatinimas išmaniai naudotis internetu atnaujintoje viešosios interneto prieigos infrastruktūroje“.

Seimo Kultūros komiteto narius taip pat domino bibliotekos renginiai, Nacionalinės bibliotekos TV studijoje organizuojamos ir transliuojamos internetu diskusijos pilietinei visuomenei aktualiomis temomis. Susidomėjimo sulaukė ir žinių kvartalo Vilniuje idėja, plėtojama Nacionalinės bibliotekos kartu su partneriais.

Seimo Kultūros komiteto pirmininkas Ramūnas Karbauskis pavadino sėkmingą bibliotekos rekonstrukcijos baigimo istoriją geru pavyzdžiu, kad kultūros ir jos infrastruktūros srityje būtina baigti pradėtus projektus, prieš pradedant naujus. „Tikrai turite ką parodyti, galite pasidalyti savo sėkmės istorija. Manyčiau, ne tik Seimo Kultūros komiteto nariai, bet ir kiti Seimo nariai turėtų artimiau susipažinti su naujomis rekonstruotos Nacionalinės bibliotekos paslaugomis“, sakė R. Karbauskis.

Seimo nariai kartu su bibliotekininkais aptarė abiem šio susitikimo šalims aktualias skaitymo skatinimo problemas, taip pat ir bibliotekėlių vaikų darželiuose kūrimo klausimą. Po posėdžio svečiams iš Seimo buvo parodytos atnaujintos Nacionalinės bibliotekos erdvės.