Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2017 m. gegužės 24 d.

Nacionalinėje bibliotekoje aptartos skaitymo skatinimo ikimokyklinėse įstaigose problemos

Gegužės 24 d. Lietuvos nacionalinėje Martyno Mažvydo bibliotekoje, Vaikų ir jaunimo literatūros departamente įvyko dalykinis pasitarimas tema „Bibliotekėlės darželiuose: idėja ir galimybės“.

„Jau ne kartą esu sakęs pačiose įvairiausiose auditorijose, kad vaikams pirminiai įgūdžiai, kas yra biblioteka, kaip galima knygą pasiimti į namus, būtų labai naudingi ir tai tikrai prisidėtų prie vaikų noro skaityti“, – pristatydamas bibliotekėlių darželiuose idėją sakė Seimo Kultūros komiteto pirmininkas Ramūnas Karbauskis.

Pasitarime dalyvavo Švietimo ir mokslo ministerijos Ikimokyklinio ir pradinio ugdymo skyriaus vedėja Laima Jankauskienė, Kultūros ministerijos Kultūros politikos departamento Muziejų, bibliotekų ir archyvų skyriaus vyriausioji specialistė Gražina Lamanauskienė, Vilniaus lopšelio-darželio „Pilaitukas“ direktorė Rasita Gylienė, Nacionalinės bibliotekos generalinis direktorius prof. dr. Renaldas Gudauskas, Nacionalinės bibliotekos Strateginės plėtros departamento direktorius Eugenijus Stratilatovas, taip pat Vaikų ir jaunimo literatūros departamento direktorė Aldona Augustaitienė, šio departamento Tyrimų ir sklaidos skyriaus vadovė Inga Mitunevičiūtė.

„Esame parlamentinė biblioteka, turime įpareigojimą koordinuoti Lietuvos Respublikos valstybinių tarnybų ir organizacijų bibliotekų metodinę veiklą, rūpintis šių bibliotekų veiklos tobulinimu, todėl visiškai natūralu, kad ėmėmės iniciatyvos sukviesti būrį kompetentingų specialistų ir prie apskritojo stalo aptarti šią idėją, jos galimus įgyvendinimo būdus“, – sakė prof. dr. Renaldas Gudauskas.

Pasitarime buvo paliestos įvairios ikimokyklinio ugdymo problemos, pasidalyta gerąja patirtimi organizuojant skaitymo procesą darželiuose, aptarta galimybė atnaujinti Skaitymo skatinimo programą, sukurti efektyviai veikiantį skaitymo skatinimo ikimokyklinėse įstaigose modelį įtraukiant darželius, viešąsias bibliotekas, įvairias visuomenines organizacijas.