Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2017 m. birželio 2 d.

Birželio 3 d.: renginys „Kaklaraiščiai ir eilės tėvui“

Tėvo diena jau čia pat. O jos belaukdami čiupkite savo tėvą už parankės ir šeštadienį sukite į Lietuvos nacionalinę Martyno Mažvydo biblioteką. Jeigu jau neturite tos tvirtos rankos įsikibti, vis tiek ateikite prisimindami tėvą širdyje. Čia žurnalistas, radijo laidų ir renginių vedėjas Juozas Šalkauskas pakvies į poezijos ir muzikos popietę, skirtą Tėvo dienai. Joje taip pat dalyvaus džiazo muzikantas, saksofonininkas, klarnetininkas prof. Petras Vyšniauskas.

Juozo Šalkausko balsas per radiją skambėjo 44 metus, jis vedė respublikines dainų ir šokių šventes. Jo balsą girdime ir Lietuvoje vykstančiose tarptautinėse sportinių šokių varžybose, pramoginiuose susibūrimuose, jo įgarsintas knygas klauso aklieji. Joniškio garbės pilietis J. Šalkauskas dažnai nepakeičiamas Prezidentūros, Vyriausybės, Seimo renginiuose. Dalyvauja literatūros vakaruose kaip deklamuotojas, tapo „Poezijos pavasario“ skaitovų laureatu, LRT „kalbos grynuoliu“, Antano Macijausko, Petro Babicko premijų laureatu.

Kaip sako pats J. Šalkauskas, visą gyvenimą jis dirba tik tuos darbus, kurie jam patinka. Dar viena jo mėgstama veikla – fotografavimas. Vaikystėje pabandęs fotografuoti, su aparatu nesiskiria ir šiol. Lietuvos fotomenininkų sąjungos garbės narys fiksavo kolegas, įamžino Lietuvos sportininkus olimpinėse žaidynėse, egzotiškų kelionių momentus.

Tarp kelių J. Šalkausko kolekcionavimo rūšių – ir kaklaraiščių rinkimas. Labiausiai jį domina proginiai, žinybiniai, netradiciniai kaklaraiščiai. Jo iniciatyva sukurtas ne vienas specialus, taip pat ir Lietuvos vardo 1000-mečiui skirtas kaklaraištis. Pernai agentūra „Factum“ įregistravo rekordą – tai gausiausia proginių kaklaraiščių kolekcija, kurioje per 1 600 eksponatų iš 43 šalių. Beje, ši įspūdinga kaklaraiščių kolekcija apkeliavusi kone pusę Lietuvos. Paroda, eksponuojama Nacionalinėje bibliotekoje, – jau 18-oji. Renginio pradžioje žymus žurnalistas pats pristatys šią kaklaraiščių kolekciją, skirtą Tėvo dienai.

Parodą bus galima apžiūrėti iki birželio 9 dienos.

Maloniai kviečiame.

Trumpai apie renginį

Data birželio 3 d.
Laikas 16 val.
Trukmė 1,5 val.
Vieta laisvalaikio erdvė, V a.
Įėjimas atviras