Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2017 m. birželio 2 d.

Birželio 2 d.: renginys, skirtas Kelionių ir pramogų klubo dešimtmečiui, ir konkurso „Kolumbas LT 2017“ nugalėtojų apdovanojimai

Lietuvos žurnalistų sąjungos Kelionių ir pramogų klubas kviečia visus keliauninkus ir jiems prijaučiančius susitikti Nacionalinėje Martyno Mažvydo bibliotekoje ir paminėti klubo veiklos dešimtmetį. Taip pat bibliotekoje bus iškilmingai apdovanojami Lietuvos aktyviausių keliautojų konkurso „Kolumbas LT 2017“ nugalėtojai.

Lietuvos žurnalistų sąjungos Kelionių ir pramogų klubas įkurtas 2007 metais. Per dešimtmetį suorganizuoti net 368 renginiai, parodos, pristatymai, konkursai, žygiai, ekskursijos ir ekspedicijos. Klubo nariai aktyviai dalyvauja kūrybinėje veikloje, parašyta ir išleista kelios publicistinės knygos, sukurtos dešimtys TV laidų ir dokumentinių filmų. Kelionių ir pramogų klubo vėliava „Oranžinė sraigė“ plevėsavo beveik visose Europos valstybių aukščiausiose viršūnėse, Amerikos, Azijos, Afrikos, Australijos žemynuose, taip pat įvairių Okeanijos salynų kalnuose.

Vienas iš žymesnių klubo renginių jau ketvirti metai Lietuvos visuomenei organizuojamas kūrybinis kelionių žurnalistikos „Kolumbas LT“ konkursas, skirtas pagerbti aktyviausiems metų keliautojams, kurie nori pažinti pasaulį ir moka savo įspūdžiais pasidalyti su kitais. Šiųmečio konkurso „Kolumbas LT 2017“ nugalėtojai bus apdovanojami Nacionalinėje bibliotekoje.

Minint Kelionių ir pramogų klubo jubiliejų, renginyje bus rodomi du filmai, kuriuose pasakojama apie didį Lietuvos idealistą ir keliautoją Matą Šalčių: „Saulė šviečia lygiai visiems“ (redaktorius Gerimantas Statinis, režisierė Aida Vėželienė) ir „Filipinai. Didysis Tolimųjų Rytų pasaulis“ (redaktorius G. Statinis, režisierė Miglė Greičiuvienė). Abu filmai įtraukti į LRT „Aukso fondą“. Pirmasis filmas – tai kelionės po Pietų Ameriką dienoraštis, joje bandoma rasti M. Šalčiaus kapavietę. Antrasis žiūrovus nukels į Filipinus, kur didysis keliautojas klajojo tyrinėdamas pasaulį ir bandydamas atsakyti į iki šiol svarbų klausimą – kodėl žmonės kariauja? Filmus pristatys pats autorius, žurnalistas, keliautojas G. Statinis.

Trumpai apie renginį

Data birželio 2 d.
Laikas ir vieta:  
Filmų peržiūra 15–17 val., Kino salė, V a.
Apdovanojimų įteikimas 17.30 –19.30 val., Konferencijų salė, V a.
Įėjimas atviras