Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2017 m. birželio 2 d.

Birželio 6 d.: susitikimas su grupe „Žalvarinis“: muzikai nėra sienų

Įspūdinga archaiško folkroko ir šiuolaikinių muzikos stilių sintezė, aprėpianti roko, progresyvaus metalo ir bliuzo skambesį. Tai – „Žalvarinis“, žymiausia Lietuvoje ekspresyvaus folkroko muzikos grupė. Siūlydami tokį įspūdingą repertuarą, pagrindiniu veiklos tikslu grupės muzikantai įvardija siekį atgaivinti nykstančias lietuvių liaudies dainas, pateikti jas šiuolaikiškai, naujai ir neįprastai. Kviečiame į susitikimą su šiais kūrybingais tautos palikimo sergėtojais.

Susikūrus 2001 m., grupės sudėtis bėgant metams keitėsi, tačiau pagrindiniai nariai liko jai ištikimi iki šiol. Tai vokalistė Ineta Meduneckytė ir vokalistas-gitaristas Robertas Semeniukas, kuris taip pat yra ir aranžuotojas, kompozitorius, idėjinis grupės lyderis, formuojantis muzikinį kolektyvo veidą.

Grupė nevengia eksperimentuoti, bendradarbiauti su garsiausiais roko, džiazo, folko profesionalais, geriausiais Lietuvos atlikėjais. „Žalvarinis“ pasirodo įvairiuose roko muzikos festivaliuose ne tik Lietuvoje, Latvijoje, bet ir Didžiojoje Britanijoje, Estijoje, Austrijoje, Lenkijoje, Ukrainoje, yra gastroliavęs Jungtinėse Amerikos Valstijose. Neseniai „Žalvarinis“ grįžo iš Kinijos, ten pristatęs Lietuvos kultūrą ir muziką. Tai – pirmas kartas, kai į Kinijos pasaulio muzikos festivalį buvo pakviesta folkroko grupė iš Lietuvos.

Susitikę klausysimės naujojo albumo „Teka“ dainų akustinio skambesio, pasakojimų apie kelionę į Kiniją ir kūrybinius ateities planus. Jūsų lauks I. Meduneckytė (vokalas), R. Semeniukas (vokalas, gitara), Jonas Lengvinas (perkusija) ir Domas Žostautas (bosinė gitara).

Sekite renginio naujienas „Facebook“ paskyroje ›

Trumpai apie renginį

Data birželio 6 d.
Laikas 18.30 val.
Trukmė 1,5 val.
Vieta Meno erdvė, V a.
Įėjimas atviras
Daugiau informacijos http://zalvarinis.lt/lt/