Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2017 m. birželio 2 d.

Birželio 5 d.: renginys „Ateities muzika“

Nacionalinėje bibliotekoje tęsiame renginių, skirtų roko muzikai ir jos raidai, ciklą.

Šį kartą kviečiame lankytojus į laisvą pokalbį, kuriame kartu su muzikos tyrinėtoju Vytautu Vilimu pasidalysime muzikos ateities vizijomis. Diskusijoje svarstysime, kokia muzika bus grojama ir kokios muzikos bus klausoma pasaulyje po dvidešimties, trisdešimties ar šimto metų. Kuri iš dabar dominuojančių muzikos tendencijų, stilių išliks ir rutuliosis, o kuri atrodys naiviai? Ar muzikos įrašai ateityje bus skleidžiami ir platinami nemokamai, kiek ilgai egzistuos vinilo plokštelės?

Renginyje turėsime galimybę pakeliauti laiku. Visų pirma keliausime į praeitį, į 2000 m. spalio 22 dieną. Tądien ypač novatoriškoje formatu ir turiniu sekmadieninėje radijo laidoje „X-Valanda“, kurią inicijavo ir vedė Tomas Girdzijauskas, svečiavosi redaktorius, daugybės muzikos straipsnių autorius ir neabejotinai vienas geriausių roko ir džiazo muzikos žinovų Virginijus Mizaras (1949–2002). Laidoje „Ateities muzika“ pašnekovai dalijosi idėjomis apie muzikos ateitį ir galimas raidos kryptis. „X-Valanda“ buvo transliuojama ir girdima tik Kauno mieste, o įrašai viešumai nebuvo daromi. Praėjus beveik dvidešimčiai metų ir vėl turėsime progą pasiklausyti „Ateities muzikos“ laidos ištraukų, išsaugotų „laiko kapsulėje“.

Tad renginyje galėsime radijo laidoje išsakytas ateities prognozes palyginti su tuo, ką iš tiesų girdime aplink ir kokia muzika grojama bei vertinama šiandien.

Sekite renginio naujienas „Facebook“ paskyroje ›

Trumpai apie renginį

Data birželio 5 d.
Laikas 18 val.
Trukmė 1,5 val.
Vieta Muzikavimo erdvė, V a.
Įėjimas atviras