Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2017 m. birželio 7 d.

Birželio 8 d.: „Permąstymas“ – susitikimas su A. Viršulyte

„Kūryba  – tai, ko neįmanoma įrėminti ir išaiškinti žodžiais ar planais. Kūryba prasideda nuo minties ir tik tada gali būti ieškoma tinkamiausių būdų jai išreikšti“, – teigia jauna tarpdisciplininio meno kūrėja Aistė Viršulytė. Kviečiame susipažinti su menininke, jos kūryba ir kiek neįprastais meno objektais.

A. Viršulytė gyvena ir kuria Vilniuje, yra baigusi fotografijos ir medijų meno studijas ir skulptūros magistrantūros studijas Vilniaus dailės akademijoje. Aistė nagrinėja atminties ir vaizduotės fenomeną, kūryboje naudodama įvairius medijų elementus. Šie padeda menininkei tirti meną ir mokslą, eksperimentuoti, kurti garso meną, tyrinėti pojūčius, interpretuoti mitologiją. A. Viršulytė žiūrovų akims pateikia įvairių instaliacijų, vaizdo įrašų. Ji aktyviai dalyvauja parodose Lietuvoje ir užsienyje, nuo 2016 m. priklauso Lietuvos tarpdisciplininio meno kūrėjų sąjungai.

Susitikime Aistė pristatys savo darbą „Permąstymas (2015)“  ir trumpai papasakos apie jo kūrybos procesą, dalyviai turės galimybę pabendrauti su menininke. Po pristatymo kviesime į kūrybines dirbtuves, kuriose gimusius piešinius paliksime A. Viršulytei – atrinktus darbus kūrėja ketina panaudoti kitame meno projekte, apie kurį taip pat išgirsite atvykę į Nacionalinę biblioteką.

Sekite renginio naujienas „Facebook“ paskyroje ›

Trumpai apie renginį:

Data birželio 8 d.; darbas „Permąstymas (2015)“ eksponuojamas iki birželio 22 d.
Laikas 17 val.
Vieta Meno erdvė, V a.
Trukmė 1 val.
Įėjimas laisvas