Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2017 m. birželio 6 d.

Birželio 8 d.: 51-ojo Palangos vasaros skaityklos sezono pradžia

Ką jums simbolizuoja vasara? Galbūt tai saulės ir vėjo nugairintos smėlio kopos pajūryje? O gal tai – rytinės kavos puodelis, kupinas ramybės, giedro dangaus ir žodžių, byrančių tarp pirštų kaip uogos? O gal tai – knygos puslapiai? Vasarą knygos slepia džiovinamus žiedlapius, kurorto parkų kvapą, jūros ir saulės sukurtas smėlio pilis, basas pėdas... Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos darbuotojai kartu su skaitytojais keliasi į pajūrį ir kviečia jus jau 51-ąjį kartą įsitraukti į vasaros kultūros renginių ciklą Palangos vasaros skaitykloje.

Nuo birželio 8 d. iki pat vasaros pabaigos čia jūsų lauks doc. Ievos Paltanavičiūtės vitražų paroda, tautodailininko Lino Žulkaus kūriniai iš medžio, dailininkės Rasos Užpalkytės tapybos darbų paroda „Menama – Tikra“ ir Palangos miesto Stasio Vainiūno dailės ir muzikos mokyklos Dailės skyriaus moksleivių darbai.

Liepos mėnesį atidarysime dailininkės Joanos Plikionytės tapybos darbų parodą, 28–30 d. kviesime į renginių ciklą „Kūrybiškas vasaros savaitgalis“.

Rugpjūtį lankytojų lauks dailininkės Elvyros Kriaučiūnaitės grafikos paroda „Tarp sapno ir prabudimo“, karikatūristo Vidmanto Eidukaičio darbų paroda, vyks Šiaulių dramos teatro spektakliai, veiks knygų klubas vaikams ir bus organizuojamas literatūrinis protų mūšis.

Vasaros skaitykloje rasite besišypsančius bibliotekininkus, padėsiančius išsirinkti pačią įdomiausią jūsų atostogų knygą iš 7000 leidinių fondo. Informaciją skaitytojams teiksime įvairiomis užsienio kalbomis: anglų, prancūzų, ispanų, vokiečių, rusų. Vaikus čia pasitiks rami ir jauki atmosfera ir naujausi leidiniai. Skaitykloje yra 10 kompiuterizuotų darbo vietų, veikia belaidis internetas. Jei knygų skaityti nesinorės, galėsite tiesiog atsipūsti prie kavos puodelio ir pajusti modernistinės architektūros skaityklos pastato, slepiančio neeilinę istoriją, dvasią.

Taigi, ką jums simbolizuoja vasara? Galbūt tai – lengvutė stiklinė skaitykla, vaizduojanti bangą, sustingusią grakščiam judesy?

Laukiame jūsų adresu: Vytauto g. 72, Palanga.

Skaityklos darbo laikas:

  • antradieniais–šeštadieniais 9–21 val.;
  • sekmadieniais 10–20 val.;
  • pirmadienis – poilsio diena.

Naujienas apie Palangos vasaros skaityklos renginius sekite Nacionalinės bibliotekos interneto svetainėje www.lnb.lt ir „Facebook“ paskyroje.