Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2017 m. birželio 8 d.

Birželio 14 d.: kūrybinės kaligrafijos dirbtuvės „Šiuolaikinė abėcėlė“

„Tradiciškai kaligrafija visada siejosi su knyga, nesvarbu, ar tai buvo papiruso, šilko ritinėlis, ar masyvus kodeksas. Didžiausias naujųjų laikų atradimas – knygų spausdinimas, išvadavęs daugybę skriptorių nuo kruopštaus darbo, nenukonkuravo rankraščio – kaligrafija atgimė XX amžiuje ir, iš amato tapusi menu, atrado naujas raiškos galimybes ir savą nišą.“ (Kristina Jokubavičienė)

Kaligrafija (gr. kallos (grožis) + grapho (rašau)) – dailyraštis, gražaus ir raiškaus rašymo menas. Ši viena lengviausiai prieinamų visuomenei meninės kūrybos sričių gali tapti nuostabia asmenybės tobulinimo ir saviraiškos priemone tiek dideliam, tiek mažam. Kviečiame visus besidominčius rašto meno istorija, technologijomis ir kūrybos principais ateiti į kūrybines kaligrafijos dirbtuves.

Dirbtuvėms vadovaus Linas Spurga jaunesnysis. Linas yra baigęs grafikos magistrantūros studijas Vilniaus dailės akademijoje, menininko veiklos spektras platus: jis – iliustratorius, kaligrafas, piešėjas ir grafikos dizaineris, dalyvauja parodose ir pats jas kuruoja.

Linas susirinkusiems trumpai pristatys šiuolaikinę Vakarų kaligrafiją, leis pasigėrėti darbų pavyzdžiais, parodys keletą įkvepiančių vaizdo įrašų. Lektorius atsineš daug kam neregėtų įrankių – kiekvienas turėsime galimybę susikurti savo asmeninę, nestandartinę abėcėlę, sekdami šiuolaikinės kaligrafijos gairėmis. Linas taip pat išmokys rašyti tekstus susikurtais rašmenimis.

Belaukdami jūsų, paruošėme visas reikalingas medžiagas ir priemones – jums belieka tik užsukti į Nacionalinę biblioteką.

Trumpai apie renginį

Data birželio 14 d.
Laikas 17.30 val.
Vieta Meno erdvė, V a.
Trukmė 2 val.
Įėjimas laisvas
Daugiau informacijos socialiniame tinkle „Facebook“ ›
L. Spurgos jaunesniojo darbai ›