Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2017 m. birželio 21 d.

Birželio 22 d.: „Kai akyse suspindi ilgesys“: susitikimas su poete S. Avižienyte

Kiekviena karta turi savo „liaudies“ dainų ir poezijos aruodą. Socialiniuose tinkluose dažnai galima išvysti pasidalinimus eilėmis „Ar mylėsi mane, kai pasensiu? ...kada akys paskęs raukšlėse?..“, interneto platybėse skamba kelios šio eilėraščio, tapusio ilgesinga balade, versijos. Ir, ko gero, retas kuris žino, kad eilėraščio „Meilė“ autorė yra žavi alytiškė, penkiolika metų gyvenanti ir kurianti Jungtinėse Amerikos Valstijose, – Sandra Avižienytė. Jos kūrybos kraitis – trys poezijos knygos: „Kai akyse suspindi ilgesys“ ( 2005 m. ir 2015 m. – antrasis papildytas leidimas), „Ką vadinom vardais“ (2016). Daugiau nei pusšimtis eilių jau yra tapusios dainomis, o poezija skamba ne tik lietuvių, anglų, bet ir prancūzų kalbomis.

Artėjantį ketvirtadienį Lietuvos nacionalinė Martyno Mažvydo biblioteka atsivers poezijai ir muzikai. Kviečiame į susitikimą su poete S. Avižienyte. Apie autorės tekstus kalbės Prancūzijos garbės legiono ordino ir ordino kavalieriaus vardo laureatė Karolina Masiulytė-Paliulis, kuri yra Sandros eilių vertėja į prancūzų kalbą. Numatomas pokalbis ne tik apie poeziją, bet ir apie Lietuvos ir Amerikos lietuvių bendrystę. Renginyje dalyvaus poetės eilių gerbėjas, Seimo narys, buvęs nepaprastasis ir įgaliotasis Lietuvos Respublikos ambasadorius JAV ir Meksikai, politikos mokslų daktaras Žygimantas Pavilionis. Kviesime pasiklausyti bardo Vyganto Kazlausko lietuvių ir prancūzų kalbomis atliekamų dainų pagal S. Avižienytės eiles. Jam talkins muzikantai Tomas Varnagiris ir Tadas Motiečius. Renginį ves M. K. Čiurlionio galerijos Čikagoje (JAV) direktorė, Lietuvių fondo atstovė spaudai Laima Apanavičienė.

S. Avižienytė įsitikinusi, kad gyventi reikia čia ir dabar: „Šiuo metu gyvenu Čikagoje; dabar - ten mano namai, tačiau visada traukia atgal į Lietuvą, į gimtinę; čia sugrįžusi pasisemiu jėgų ir energijos.“ Ir priduria, kad visuomet reikia daryti tai, kas artima ir širdžiai miela. O kai nebegali jausmų išreikšti kitaip, Sandra rašo, kuria eiles apie meilę, ilgesį, draugystę, praradimus bei atradimus ir dovanoja jas mums – skaitytojams, klausytojams.

Trumpai apie renginį:

Data birželio 22 d.
Laikas 18 val.
Vieta Konferencijų salė, V a.
Trukmė 2 val.
Įėjimas laisvas