Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2017 m. birželio 20 d.

Išėjo 2-asis šių metų žurnalo „Rubinaitis“ numeris

Išleistas antrasis šiais metais žurnalo „Rubinaitis“ numeris. Leidinys apie vaikų knygas, skirtas suaugusiesiems: pedagogams, bibliotekininkams, leidėjams, tėvams, studentams ir kitiems, dirbantiems su vaikais ir jiems skirtomis knygomis.

Įvade publikuojama Prano Mašioto premijos laureatės Ilonos Ežerinytės kalba „Apie tyliuosius įvykius“, pasakyta priėmus šią premiją.

„Straipsnių“ rubrikoje – Astos Skujytės-Razmienės publikacija „Literatūros ir fotografijos sąveika Ransomo Riggso trilogijoje „Ypatingų vaikų namai“. Straipsnio tikslai – pristatyti šio Lietuvoje mažai tyrinėto autoriaus knygas ir paanalizuoti iliustracijų (fotografijų) funkcijas jose.

Dvi publikacijos skirtos Vlado Dautarto 90-osioms gimimo metinėms. Pirmojoje – „Mano tėvas ir vaikų literatūra“ – atsiminimais apie savo tėvą dalijasi dukra Marija Virketienė. Antrojoje – „Žmogiškas žuvų pasaulis Vlado Dautarto pasakose“ – literatūrologas Kęstutis Urba analizuoja dvi apysakas-pasakas „Auksinio lyno vaišės“ ir „Pasaka apie lydekutį Kikutį“.

„Apžvalgų“ skiltyje spausdinamos dvi apžvalgos: Neringa Mikalauskienė apžvelgia 2016 m. verstines vaikų ir paauglių knygas, o Jolita Liškevičienė – gražiausiai iliustruotas.

Daugelio skaitytojų pamėgtoje rubrikoje „Mano vaikystės skaitymai“ atsiminimus apie vaikystę ir skaitymą pasakoja Šiaulių P. Višinskio viešosios bibliotekos Vaikų literatūros skyriaus vedėja Aldona Šiaulienė.

Rubrika „Paskaitykim, mama, tėti!“ pristato naują Gintarės Adomaitytės kūrinį „Galbūt pilka novelė“.

Nemažą žurnalo dalį užima bibliografijos sąrašas „Apie knygas, skaitymą 2016 m.“, kurį sudarė Roma Kišūnaitė.

„Kronika. Informacija. Skelbimai“ pristato vaikų literatūros aktualijas.

Kviečiame apsilankyti Vaikų literatūros informacijos svetainėje ›