Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2017 m. birželio 29 d.

Liepos 4 d.: R. Greičiaus kūrybos vakaras ir filmo peržiūra

Ramūnas Greičius – vaidybinio ir dokumentinio kino režisierius, Lietuvos muzikos ir teatro akademijos Kino ir teatro fakulteto dėstytojas, Europos kino akademijos narys, vienas garsiausių lietuvių operatorių, kūręs daugiau nei 20 filmų Lietuvoje ir užsienyje. Siūlome puikią progą susipažinti su šia asmenybe – laukiame jūsų R. Greičiaus kūrybos vakare ir filmo „Baltos dėmės mėlyname“ peržiūroje.

Aktorystės pradmenų paragavusio režisūros specialybės studento filmas „Nojaus arka“ Lodzės (Lenkija) studentų kino festivalyje buvo įvertintas pagrindiniu prizu, o jo kūrėjas pakviestas studijuoti į Čekijos kino akademiją (Filmova a televizini Faculta Amu, FAMU). Taip R. Greičius beveik dešimtmetį mokėsi, gyveno ir kūrė Prahoje.

Režisierius Lietuvoje geriau žinomas kaip operatorius, nors gyvendamas Prahoje sukūrė ne vieną vaidybinį ir dokumentinį filmą. Jo kino juosta „Vasara – tolimų reisų metas“ FAMU festivalyje pelnė pirmąsias vietas už geriausią filmą ir geriausią operatoriaus darbą bei specialų FITES (Čekijos filmų ir televizijos asociacijos) prizą. Dokumentinis filmas „Nojaus Arka“ užėmė pirmąją vietą tarptautiniame studentų festivalyje Lodzėje, režisierius gavo FITES diplomą už autorinį filmą ir prizus Ptyseke, Brno, Drezdeno, Regensburgo miestuose. Režisierius taip pat yra pelnęs „Sidabrinę gervę“ (2012 m., geriausias operatoriaus darbas filme „Tadas Blinda. Pradžia“) ir daugelį kitų garbingų apdovanojimų.  

„Baltos dėmės mėlyname“ – trečias R. Greičiaus vaidybinis filmas, erotinė drama-komedija, pirmą kartą demonstruota 61-ajame Venecijos kino festivalyje, trumpametražių filmų konkursinėje programoje. Ši lietuvių kino kūrėjo juosta apkeliavo daugiau nei 40 tarptautinių kino festivalių, apdovanota prizais.

Kurortinio miestelio valgykloje, poilsiautojų akyse vyksta pagiežos ir pykčio pilnos šeimos skyrybos. Jautri paauglė, stebėdama motinos emocijas, patenka į jai nesuvokiamą keistos laimės pasaulį. Nuošalioje saloje miestelio ornitologas gaudo ne tik paukščius. Mergaitė mato paplūdimyje vykstančius erotinius jaunuolio žaidimus, stebi laimingus jų dalyvius. Paauglė susikuria laimės formulę ir mėgina ją padovanoti motinai. „Baltos dėmės mėlyname“ – tai R. Greičiaus režisūrinis debiutas Lietuvoje.

Kviečiame susitikti su režisieriumi, pasikalbėti apie kiną ir drauge pasižiūrėti filmą.

Trumpai apie renginį

Data liepos 4 d.
Laikas 18 val.
Vieta Kino salė, V a.
Trukmė 1,5 val.
Įėjimas laisvas
Papildoma informacija filmo turinys skirtas suaugusiems