Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2017 m. birželio 30 d.

Bibliotekų darbuotojų kvalifikacijos kėlimo svarba

Birželio 29 d. Lietuvos Respublikos kultūros ministerijoje pristatyti projekto „Lietuvos viešųjų bibliotekų darbuotojų kvalifikacijos kėlimo sistemos modelio sukūrimas“ tarpiniai rezultatai.

Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos generalinis direktorius ir projekto tyrėjų grupės vadovas prof. dr. Renaldas Gudauskas pateikė tyrimo rezultatus ir pagrindinius kompetencijų modelio kūrimo principus, akcentuodamas socialinių, ekonominių ir kultūrinių aplinkų kaitos procese atsirandančius iššūkius bibliotekoms, siekiančioms atliepti valstybės, verslo ir bendruomenių poreikius.

Kultūros ministrė Lijana Ruokytė-Jonsson pažymėjo šio projekto rezultatų svarbą ne tik Kultūros ministerijos sistemos bibliotekoms, bet ir Švietimo ir mokslo ministerijos kuruojamoms mokyklų bibliotekoms. Pareiškusi didelį pasitikėjimą projekto komanda ir darbuotojų kompetencijomis, ministrė užtikrino, kad, bendradarbiaujant su Švietimo ir mokslo ministerija ir švietimo sistemos institucijomis, bus teikiama reikiama parama ir pagalba.

Pirmajame projekto etape įvertinta viešųjų bibliotekų darbuotojų kvalifikacijos tobulinimo situacija ir strategiškai numatyta, kokios papildomos, be tradicinių, funkcijos bus plėtojamos bibliotekose ateityje ir kokių kompetencijų bibliotekų darbuotojams reikės, kad tose srityse įstaigos galėtų veiksmingai funkcionuoti.