Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2017 m. liepos 7 d.

Liepos 14 d.: Vytauto V. Landsbergio filmas „Jonukas ir Grytutė“

Lietuvos nacionalinė Martyno Mažvydo biblioteka jau kurį laiką atkakliai siūlo lankytojams susipažinti su įvairių lietuvių kino režisierių kūryba. Į bibliotekos koridorius ir skaitytojų galvas įsisukus vasariškai nuotaikai, nusprendėme pakviesti kino mėgėjus susiburti į Nacionalinės bibliotekos Kino klubą.

Visus susidomėjusius kviečiame sekti informaciją mūsų interneto svetainėje ir tiek Nacionalinės bibliotekos, tiek jos Kūrybos erdvių „Facebook“ paskyrose – liepos ir rugpjūčio mėnesiais mūsų Kino salėje vyks gero lietuviško kino peržiūros. Jas pradedame 2003 m. pasirodžiusiu Vytauto V. Landsbergio vaidybiniu filmu „Jonukas ir Grytutė“.

„Jonukas ir Grytutė“ – nuotaikingas filmas vaikams ir visai šeimai, atskleidžiantis vaikų pasaulio fantazijas, džiaugsmus ir netektis, blogio jėgoms sunaikinus svarbiausią gamtos ir Dievo kūrinį – šeimą. Ši kino juosta – tai subtilus detektyvo, komedijos, siaubo filmo ir pasakos derinys.

Idėja sukurti šį filmą režisieriui V. V. Landsbergiui gimė rašant pasakų knygas vaikams, pajutus kinematografinio dėmesio mažiesiems žiūrovams stygių. Lietuvoje, atkūrus nepriklausomybę, po nostaligiškojo Romo Lileikio filmo „Aš esu“, tai – tik antras tokio pobūdžio filmas. O juk sovietmečiu sukurti vaikams skirti Arūno Žebriūno ir kitų režisierių filmai yra pelnę aukštus žiūrovų ir užsienio festivalių vertinimus.

Rašydamas scenarijų, režisierius šią pasaką pasirinko neatsitiktinai. V. V. Landsbergiui pasirodė, kad pagrindinės pasakos temos yra aktualios ir šiandien – maža to, yra įgijusios dar radikalesnes formas. Kviečiame burtis į klubą ir žiūrėti drauge.

Trumpai apie renginį

Data liepos 14 d.
Laikas 12 val.
Trukmė 2 val.
Vieta Kino salė, V a.
Įėjimas laisvas (kviečiame su visa šeima)