Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2017 m. liepos 26 d.

Liepos 28–30 d.: kūrybiškas savaitgalis Palangos vasaros skaitykloje

Nacionalinės bibliotekos Paslaugų departamento Muzikos ir vizualiųjų menų skyriaus darbuotojai keliasi į pajūrį ir kviečia lankytojus į meninių dirbtuvių ir edukacinių-kūrybinių susitikimų dienas Palangos vasaros skaitykloje.

Paskutinį liepos savaitgalį laukiame poilsio mūzą pagavusių lankytojų mūsų vasaros knygų namuose vyksiančiose interaktyviose kūrybinėse dirbtuvėse. Duris atversime visiems – tiek suaugusiesiems, tiek mokyklinio amžiaus vaikams. Darbui reikalingas medžiagas ir priemones rasite vietoje. Prireiks tik fantazijos ir įkvėpimo.

PROGRAMA

„ExLibris“
Liepos 28 d. 17 val. ir liepos 30 d. 11 val.; trukmė – 2,5 val.

Ekslibrisas (lot. Ex libris – iš knygų) – tai leidinio savininko ženklas, kuris kartu yra ir meno kūrinys, atspindintis knygos savininko asmenybę. Senais laikais ekslibrisus atspausdavo nuo vario plokštelės, medžio ar linoraižinio. Šiais laikais dailininkai pritaiko naujas technologijas, menines raiškos priemones.

Susirinkusius į kūrybines dirbtuves supažindinsime su ekslibrisų istorija, jų atsiradimo tikslais ir naudojimo būdais. Sužinosite, kaip laikui bėgant keitėsi šių ženklų prasmė ir paskirtis. Išmėginsite vieną iš grafikos technikų – linoraižinį. Ja ir kursime savo ekslibrisus.

„Atvirlaiškis iš pajūrio“
Liepos 29 d. 11 ir 17 val. ir liepos 30 d. 16 val.; trukmė – 1,5–2 val.

Vasaros atostogos. Jūra, smėlis, mėlynas ar debesimis ištapytas dangus... Kaip gera džiaugtis vasara, o dar geriau tuo džiaugsmu dalytis su brangiais žmonėmis. Kviečiame ateiti į šias kūrybines dirbtuves ir smagiai praleisti laiką kuriant atvirlaiškius iš pajūrio. Sušildykite artimųjų širdis jūra kvepiančiais linkėjimais.

Tapyba ant akmenukų
Liepos 29 d. 15 val.; trukmė – 1,5 val.

Kviečiame piešti vasaros saulę ant jūros akmenėlio. Drauge pasigaminkime mažą atostogų suvenyrą, kad grįžę į darbus ir kasdienius rūpesčius galėtume bet kada mintimis grįžti ten, kur lengva, gera ir saulėta.

Atviras tapybos pleneras
Liepos 28–30 d., Palangos vasaros skaityklos darbo valandomis.

Be minėtų dirbtuvių, lauksime jūsų ir visą savaitgalį veiksiančiame atvirame tapybos plenere. Atvykę galėsite tiesiog sėsti ir piešti savo malonumui. Dažai (tempera, guašas, akvarelė), akvarelėms lieti skirtas popierius ir kartonas (nuo A3 iki A4 formato), teptukai,  pieštukai, flomasteriai ir kitos dailės priemonės taip pat bus paruoštos ir nekantraus susitikti su jūsų fantazija.

Trumpai apie dirbtuves

Datos liepos 28–30 d.
Vieta Nacionalinės bibliotekos Palangos vasaros skaitykla, Vytauto g. 72, Palanga
Įėjimas įėjimas į kūrybines dirbtuves laisvas; jei norite dalyvauti atvirame tapybos plenere, prašom registruotis el. paštu Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.
Daugiau informacijos socialiniame tinkle „Facebook“ ›
savaitgalio programa ›