Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2017 m. liepos 26 d.

Liepos 28 d.: A. Stonio filmas „Avinėlio vartai“

Nacionalinės bibliotekos kino klubas vėl atveria duris naujoms patirtims, pasiekiančioms lankytoją per kino salės ekraną. Šįsyk žiūrėsime Audriaus Stonio filmą „Avinėlio vartai“, kuris mėgins įvardyti ir atskleisti krikšto paslaptį.

„Šis filmas yra apie Dievo ir žmogaus susitikimą. Tas susitikimas gali būti labai trapus, vos juntamas, bet jei kino kamerai pavyksta tai užfiksuoti – dėl to verta stengtis. Taigi brolio Gedimino kvietimą ir priėmiau kaip iššūkį – pamėginti prisiliesti prie to, kas yra neapčiuopiama...“  – viename interviu sakė režisierius A. Stonys.

„Mano pradinė mintis buvo paprasta – pakalbėti vaizdais apie krikštą, kas tai yra, ką jis mums, krikščionims, reiškia, kam per krikštą esame pašaukti. Mano giliu įsitikinimu, šis sakramentas yra pernelyg prastai suvokiamas. O kokia tai Dievo malonė, kurią jis mums dovanoja...“ – pasakoja filmo sumanytojas Gediminas Numgaudis OFM.

Oficialus filmo pristatymas seka krikšto simboliais, kviečia jais sekti ir žiūrovą: „Žmogus prie amžinybės vartų. Vanduo iš nedidelio sidabrinio ąsotėlio, pilamas ant galvos – Jordano upė, panardinanti į mirtį ir prikelianti amžinajam gyvenimui, aliejus, kryželiu užtepamas ant kaktos – rojaus krizma, apgaubianti Dievo kvapu, plona vaškinė žvakė, uždegta tam, kad šviestų ir rodytų kelią net ir pačiomis tamsiausiomis abejonių ir nevilties akimirkomis. Tai filmas apie krikšto stebuklą – nematomą ir nepaaiškinamą Dievo prisilietimą.“

Filmas sukurtas tikinčiųjų ir privačių aukų surinktomis lėšomis.

Iki susitikimo paskutinį liepos penktadienį. 

Trumpai apie renginį

Data liepos 28 d.
Laikas 12 val.
Vieta Kino salė, V a.
Trukmė 43 min.
Įėjimas laisvas
Daugiau informacijos socialiniame tinkle „Facebook“ ›